Noves ajudes per als artesans de la festa

L'Ajuntament d'Alcoi i la Diputació d'Alacant destinen noves partides econòmiques

Noves ajudes per als artesans de la festa
Reunió dels artesans de la festa amb l’alcalde i l’edil de festes.

La Covid 19 va afectar a tots els sectors i mercats de la ciutat. De tots ells, el fester va ser dels més perjudicats amb els actes de 2020 i 2021 suspesos, provocant que molts no tornaren a treballar fins al 2022. És per això que per a pal·liar això, l’Ajuntament d’Alcoi i la Generalitat han preparat diferents ajudes directes. Dins del pla ReactiAlcoi es van concedir ajudes a 17 artesans de Moros i Cristians d’Alcoi amb un total de 74.000 euros. En 2021 també es van concedir ajudes de fins a 2.500 euros per a diferents sectors i ara continuarà amb unes ajudes a les quals ja poden acollir-se i en les quals l’Ajuntament d’Alcoi destina 40.000 euros. Aquestes ajudes estan destinades a aquells professionals el domicili fiscal dels quals es trobe a la ciutat i que exercisquen una activitat lucrativa relacionada amb el món fester.

D’altra banda, la Diputació d’Alacant dedica 75.000 euros per als artesans i oficis festers annexos d’Alcoi. Són les primeres ajudes llançades per a artesans des de la pandèmia i podran acollir-se aquells que tinguen la qualificació oficial d’artesans que concedeix la Generalitat. L’ajuda rebuda serà de fins a 5.000 euros per artesà.

La Generalitat Valenciana ja va dur a terme unes ajudes amb import de 7.000 euros per a pal·liar els efectes de la pandèmia, i recentment unes ajudes per a la modernització de l’equip d’aquests oficis.

Send this to a friend