Noves mesures restrictives per al període nadalenc

Sis persones màxim en reunions, confinament perimetral i toc de queda de les 23 a les 6 del matí

Noves mesures restrictives per al període nadalenc
Ximo Puig ha comparegut al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat noves mesures excepcionals “per a fer front a l’emergència sanitària provocada pel coronavirus i protegir millor la salut de la població, per prudència, seguretat i responsabilitat”.

El president, que ha comparegut al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que les noves mesures, que entraran en vigor dilluns que ve, consisteixen a restringir a 6 el nombre màxim de persones en reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, sense excepcions. Durant els dies de Nadal, aquestes 6 persones podran pertànyer com a màxim a 2 grups de convivència.

A més, s’incrementa la restricció a la mobilitat nocturna, limitant-se la circulació entre les 11 de la nit i les 6 del matí, excepte les nits del 24 i 31 de desembre, la Nit de Nadal i Nit de cap d’any, en les quals la restricció de mobilitat començarà a les 12 de la nit.

D’altra banda, el confinament perimetral autonòmic es manté inalterat, també durant tot el període nadalenc i continuarà vigent fins al 15 de gener.

Puig ha justificat les mesures a causa de dos indicadors “que ens obliguen a reaccionar”. D’una banda l’augment de la incidència del virus en l’última setmana, que ha crescut un 27%, i per un altre el registre de més de 2.000 casos diaris durant quatre dies consecutius.

Send this to a friend