Novetats en el Pla de Cremes d’Ibi

L'Ajuntament disposarà d'una App exclusiva per a cremes on els propietaris es registraran

Quemas Ibi
Per a poder realitzar cremes s’haurà de sol·licitar el corresponent permís o autorització a l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Ibi ha presentat novetats en el Pla de Cremes Municipal, que segons indiquen hauran de conéixer totes les persones propietàries de sòl rústic dins del terme municipal d’aquest municipi.

Una les novetats importants del Pla és que abans només comunicaven les cremes les persones propietàries de terrenys que estaven a 500m de terreny forestal, ara ho hauran de comunicar tots els propietaris de terreny rústic dins del terme municipal, independentment dels metres als quals es troben d’un terreny forestal. D’aquesta manera, els propietaris de terreny rústic de caràcter general hauran de comunicar a l’ajuntament el dia de la crema en les dates permeses, del 17 d’octubre al 31 de maig, exceptuant la Setmana Santa, dia de Sant Vicent inclòs, així com dies que establisca la Conselleria i l’hora de la crema de l’eixida del sol fins a les 12.00 hores.

Des del consistori recorden que les cremes estan prohibides de l’1 de juny al 16 d’octubre i durant la Setmana Santa. Tampoc es podran realitzar en dies d’Alerta Meteorològica 2 o 3.

A més, a partir d’ara les cremes que es realitzen de 0 a 30 metres de distància al terreny forestal s’hauran de realitzar sempre en cremador. El Pla Local de Cremes considera que aquestes cremes es realitzen en zones de màxim risc d’incendi forestal, per la qual cosa han de ser diferenciades de la resta del terme municipal i rebre un tractament especial. Els cremadors hauran de complir les normes establides en les Normes tècniques del PPIF de la Demarcació Forestal d’Alcoi.

En aquestes zones especials no es permetrà la crema directa de marges, restolls o séquies. Hauran d’esbrossar-se i cremar les restes en el cremador autoritzat i es tindrà en compte tant el terreny forestal de la muntanya com l’existent en el riu i els barrancs. Per a poder realitzar cremes en aquesta zona s’haurà de sol·licitar el corresponent permís o autorització a l’Ajuntament.

Finalment, com a principal novetat, l’Ajuntament disposarà d’una App exclusiva per a cremes on els propietaris es registraran i des d’on es podrà emportar un seguiment de les cremes que es realitzen en el municipi, en temps real. L’App estarà disponible en un breu espai de temps i es comunicarà amb tot detall per a informació dels interessats. Des de l’ajuntament d’Ibi a demanat a totes les persones a les quals afecten aquestes mesures que estiguen atentes a la informació que es detallarà pròximament.

Send this to a friend