Octubre deixa 90 aturats menys a la comarca

A Alcoi la baixada ha sigut de 9 persones, principalment en la indústria

Gràfic de desocupació a Alcoi.

La taxa de desocupació ha descendit lleugerament a la comarca el mes d’octubre, amb 90 aturats menys a L’Alcoià i El Comtat, la qual cosa situa la xifra en 12.144 persones. Des d’UGT s’indica, basant-se en les dades de Labora, que “el descens majoritari s’ha efectuat en el sector indústria”.

Per municipis, les principals baixades s’han registrat a Onil i Castalla amb 24 aturats menys respectivament, deixant el total en 610 i 892 respectivament. En el cas d’aquestes localitats, el descens s’ha produït principalment en els serveis i indústria. En el cas de Castalla, per rang d’edat, la xifra que més ha baixat ha sigut en majors de 44 d’anys, mentre que a Onil ha sigut en el rang d’entre 25 i 44 anys.

A Cocentaina hi ha 23 persones desocupades menys, 13 d’elles pertanyents al sector serveis. Per rang d’edat, en el qual més ha disminuït la xifra ha sigut en el d’entre 25 i 44 anys. En la vila comtal hi ha actualment 1.082 persones en la llista de l’atur.

D’altra banda, a Alcoi, el descens ha sigut molt lleuger, de 9 persones, la qual cosa situa la xifra total en 5.964. En aquest municipi, ha baixat la desocupació en la indústria però ha incrementat notablement en els serveis amb 34 aturats més respecte al mes de setembre.

A pesar que hi ha hagut una baixada, lleu, però generalitzada a les comarques, en diversos municipis ha incrementat la xifra de l’atur a l’octubre. És el cas d’Ibi, amb 8 aturats més, la majoria pertanyents als serveis i a persones menors de 25 anys. En la localitat joguetera hi ha un total de 2.054 aturats. També ha pujat la taxa de desocupació a Muro, en 7 persones, la qual cosa situa la dada en 731. En totes dues poblacions ha descendit l’atur masculí, mentre que ha incrementat el femení, igual que a Alcoi.

Send this to a friend