Optimisme, però amb prudència, davant l’inici de les Rebaixes

El comerç xifra en un 15-20% la previsió d'augment de les vendes

Optimisme, però amb prudència, davant l'inici de les Rebaixes
La moda és un dels sectors comercials que més s’implica en l’època de Rebaixes. | XAVI TEROL

La campanya de Rebaixes ja ha començat, i en marxa està un període en el qual es prolonguen les compres nadalenques i de Reis, ja que molta gent aprofita la baixada de preus que es produeix en aquesta època –que s’allarga diverses setmanes– per a adquirir nous productes, ja siga en els establiments, com a nivell general del sector comercial.

En el cas d’Alcoi, el comerç es mostra optimista, però alhora prudent a l’hora d’afrontar aquest període, que arriba després que per Nadal “hi ha hagut més confiança en el consum”, segons afirma el president d’ACECA (Associació Comercial d’Empresaris de Comerç d’Alcoi), Rafael Pérez.

En aquesta percepció coincideix el director del Centre Comercial Alzamora, Jorge Valcárcel: “en els últims dos mesos la tendència és positiva, abans de Nadal ja vam detectar un repunt de les afluències i més o menys s’ha mantingut”, alguna cosa que es deu a les noves obertures en Alzamora –i hi ha previstes algunes més per al primer trimestre de l’any–, en la “estirada del qual” es confia de cara al fet que les rebaixes d’hivern de 2022 siguen millors que les de l’any passat: “van ser fluixes a nivell general i aquestes esperem que vagen a millor. Es preveu que hi haja ofertes interessants que segur generen moviment”.

Respecte a l’increment dels contagis de Covid-19, Valcárcel indica que, “no s’ha notat significativament” en les compres ni en les afluències.

COMERÇ SEGUR
Sobre això, Pérez apunta que “per mitjà de les administracions, tenim en marxa una sèrie d’elements que fan que el comerç siga segur i això crea més confiança en el consumidor”.

Malgrat això, assegura que les dades segueixen “molt lluny de la realitat que hi havia abans de la pandèmia”. Afig, que la bona resposta de la gent “ens dona una certa tranquil·litat, i anem remuntant a poc a poc. Ja no existeix la paràlisi que hi ha hagut”.

I és que, el president d’ACECA remarca que, per la qual cosa s’ha parlat, tant a nivell provincial com autonòmic per part d’associacions comercials, es preveu que les vendes augmenten entre un 15 i un 20% en rebaixes. “La resposta del consumidor al comerç tradicional d’Alcoi és molt positiva, i també a nivell de comarca”.

Referent a l’any passat, recorda que “va ser un desastre” i incideix en què “estem tenint millor resposta del propi client”.

REBAIXES EN LA MODA
Per part seua, el president d’Alcoi Comercial, Alejandro Cerro, es refereix al comerç de moda com el que té major esperança en les rebaixes. “Ha sigut una campanya de Nadal estrany, sobretot per als comerços que s’impliquen en les rebaixes, que són especialment els de moda. Entre les restriccions anti Covid, que molta gent no ha fet la despesa normal que sol fer per a reunions o festes, i que el clima tampoc ha ajudat, perquè ha sigut una bona època per a terrasses pel temps primaveral, el sector de la moda és el que l’ha tingut més complicat. Així que, aquests establiments esperen que amb les rebaixes puguen traure les línies de peces que no s’han pogut vendre”.

Cerro comenta que “portem diversos anys imprevisibles –quant a aquesta època–, així que no hi ha ‘quòrum’ quant a com s’esperen les rebaixes”.

Malgrat això, coincideix amb Pérez i Valcárcel sobre que hi ha optimisme per a aquesta campanya, “però amb prudència”, afig.

Send this to a friend