Pablo de Gracia, reelegit president de la Cámara

Constituït el ple de la Cambra de Comerç d'Alcoi, el comité executiu i la presidència

Reelegit president de la Cámara
De Gracia, després de celebrar-se les votacions i resultar de nou elegit com a president.

Ha quedat constituït el ple de la Cambra de Comerç d’Alcoi, el comité executiu i la presidència, i Pablo de Gracia Pérez ha sigut reelegit després de presentar-se una única candidatura.

Pel que respecta al Comité Executiu, per primera vegada en la història de l’entitat està compost per quatre homes i quatre dones. I és que a més de De Gracia, aquest comité l’integren: Consuelo Vaquer i Natxo Gómez com a vicepresidents, Lucía Pascual, com a tresorera i Nuria Moltó, Alejandro Cerro i Javier Expósito com a vocals.

Després de la constitució del ple, comité executiu i l’elecció de la presidència, s’ha celebrat en la sala d’actes la presa de possessió del president, amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, el ple sortint, agents socials, econòmics i polítics de la ciutat i les famílies dels nous càrrecs.

Pablo de Gracia, en les seues primeres paraules com a president reelegit, ha agraït el suport de l’empresariat alcoià i ha avançat quals seran algunes de les seues línies de treball per al nou mandat. En primer lloc, desitja obrir la institució a la societat en general, acordant possibles acords amb altres entitats i administracions dins d’un marc de desenvolupament econòmic.

La Digitalització és un altre important repte. Segons De Gracia, “ajudarem a les empreses a la transformació digital, amb sentit comú i mai oblidant que les empreses les fan les persones”.

La tercera línia de treball té a veure amb la responsabilitat Social i el Medi ambient, sensibilitzant a les empreses en la necessitat d’implantar accions que protegisquen l’entorn, tant social com mediambiental. Per al president, és vital “fomentar l’economia circular i intentarem reduir l’impacte negatiu de les nostres activitats per a deixar un món millor.

L’exportació continuarà sent prioritat per a la Cambra. A aquest respecte, ha significat que “hem pogut veure durant la crisi provocada per la pandèmia que l’exportació no ha perdut manxa, intensificarem el nostre treball, ajudant als negocis que no l’han fet mai i potenciant a les empreses que ja exporten”.

La Cambra, a més, actuarà com a lobby de pressió reivindicant totes les infraestructures i altres aspectes necessaris per a enfortir la indústria en l’àmbit local i comarcal

Finalment, i no menys important, el sector del Comerç, restauració i turisme. De Gràcia ha dit en el seu discurs de nomenament que “cal explotar amb sostenibilitat el nostre entorn natural i convertir en Alcoi en el referent comercial, gastronòmic i turístic de l’interior atraient a visitants i oferint-los experiències úniques”.

Presència del Conseller Climent

Per part seua, el conseller, Rafa Climent, després de felicitar el nou ple, comité executiu i la presidència de Pau de Gràcia, ha destacat que “som conscients que hem d’apostar per unes polítiques públiques eficaces, que facen costat a la indústria exportadora, per a créixer de manera més sòlida, a través d’ajudes a la internacionalització”.

Per això, “enguany hem augmentat el programa de subvencions per al suport a la promoció exterior de les empreses fins als 14,4 milions, i hem posat en marxa una línia de 2,56 milions per a donar suport a les despeses relacionades amb serveis de consultoria especialitzada en la internacionalització” ha explicat Climent.

El conseller també ha manifestat la importància de “desenvolupar polítiques basades en la cooperació institucional entre la Cambra d’Alcoi i la Conselleria, amb la finalitat d’impulsar qüestions estratègiques com la internacionalització, la formació, la digitalització o la transició energètica”.

Send this to a friend