Paisatge tèxtil

Ja està en marxa el projecte de Ferran Gisbert, un dels Premis Ciutat d'Alcoi Llançadora

Paisatge tèxtil
El projecte de Ferran Gisbert parteix del record de veure baixar el riu Riquer tenyit de colors.

Entre l’11 i el 21 de desembre en l’IVAM CADA Alcoi tenen lloc les accions per a la producció en comunitat del projecte artístic de l’alcoià Ferran Gisbert, titulat ‘Som un paisatge’. Aquest va ser un dels projectes que va obtindre un Premi Ciutat d’Alcoi de Creació i Investigació en Art Contemporani Llançadora 2021.

El projecte pren com a punt de partida el record de veure baixar el riu Riquer tenyit de colors per les deixalles de la indústria tèxtil. Prenent aquest esdeveniment com a punt de partida, la proposta artística ofereix diverses activitats i esdeveniments mitjançant els quals les persones que desitgen participar podran intercanviar els seus records perquè formen part de l’obra d’art.

Finalment, es proposa a les persones interessades materialitzar, de manera simbòlica, la memòria col·lectiva amb la construcció, en el museu, d’un total de mil llums. Posteriorment, cada persona podrà instal·lar temporalment la seua pròpia llum en el llit del riu Riquer.

Així, aquesta obra d’art pretén fer visible i accessible a les diverses generacions la rellevància que el riu ha tingut en la definició de la cultura dels pobles de territoris com el nostre dins de la Comunitat Valenciana.

Les activitats proposades en el marc d’aquest projecte són: una conversa oberta al voltant de la residència d’Enrique García Peidro «Escaló» (Conservatori); una altra conversa oberta al voltant de Les Eres; una tercera conversa oberta al voltant d’Els Tints, una visita que serà acompanyada, com l’anterior; així com tres tallers: un d’art + educació «Vete a paseo: poéticas del caminar», es titula; un taller de punt de ganxo, i altre de boxets. Aquest últim anirà associat amb un encontre de boxets que tindrà lloc el diumenge 19 de desembre, de 10 a 13 hores.

Totes aquestes activitats són gratuïtes. Es poden consultar les dates i realitzar la inscripció prèvia necessària en el web de l’IVAM CADA Alcoi.

FAULA TEATRE I POESIA
La representació escènica per al projecte ‘Som un paisatge’ és una peça curta de huit minuts on vint-i-dues actrius i actors de Faula Teatre representen el paisatge humà, industrial i natural del poble d’Alcoi. Un poble d’homes que busquen la llibertat, un riu d’aigües brutes de fàbriques i de racons plens de flors a l’estiu i a l’hivern.

L’acció s’incorpora dins del projecte en forma de recital de poesia de David Peidro acompanyat per Pau Miquel Soler i Mireia Tortosa. Bona part de les peces han sigut compostes per a l’ocasió, prenent el riu com a fil conductor i la memòria com a alé i motor irrenunciable.

Serà el dissabte 18 de desembre, a partir de les 18 hores, en el saló d’actes de l’IVAM CADA.

SOBRE FERRAN GISBERT
Ferran Gisbert Carbonell va nàixer a Alcoi l’any 1982. En l’actualitat resideix a Lima i exerceix funcions de tallerista en el ‘Colegio Áleph’. Imparteix classes en la Universitat d’Enginyeria i Tecnologia (UTEC). És llicenciat en Belles Arts, Màster Universitari en recursos culturals, anàlisis de polítiques i producció de projectes.

La seua proposta ‘Som un paisatge’ va ser una de les tres guardonades en la segona edició dels Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora. Recordem que en total es van presentar 59 persones, 18 més que en la primera edició. Altra premiada, Paloma Orts, també és alcoiana.

Send this to a friend