‘Paz en el jardín’, la primera aventura literària de Raquel Muñoz

El llibre ja pot trobar-se en llibreries d'Alcoi i també en internet

‘Paz en el jardín’, la primera aventura literària de Raquel Muñoz
Raquel Muñoz, professora del col·legi Sant Vicent i mestra de ioga, mostra el llibre del qual és autora. | XAVI TEROL

Raquel Muñoz és professora del CEIP Sant Vicent d’Alcoi, i mestra de ioga per a xiquets. Ara aquesta docent s’ha endinsat també en el món de la literatura i ha escrit el seu primer lliure ‘Paz en el jardín’. Segons explica Muñoz “és un conte infantil, però també l’he venut a persones adultes, perquè els ve molt bé el missatge que té”. I és que aquesta professora ha fet un símil amb jardí referint-se a ment: “Tracte bastants temes, com l’autoestima, la importància del llenguatge que utilitzem, l’autocura, les afirmacions positives o l’autoconeixement. La xiqueta del llibre troba la pau al seu jardí perquè la troba en la seua ment”, contínua Raquel.

El missatge que ha volgut transmetre és que “cal creure en un mateix, perquè realment som capaços de molt més del que nosaltres pensem, i a vegades ens falta l’aprovació d’algú, però la capacitat està en nosaltres i tenim la força suficient per a fer-ho”. L’artista argentina Mariana Sanz s’ha encarregat d’il·lustrar les reflexions d’aquesta professora.

Una de les peculiaritats és que els personatges que apareixen en aquest llibre són animals i això també té el seu propi significat: “és un llibre que utilitze per al ioga infantil, en ser animals, puc utilitzar-lo com a postures de ioga, o per a la respiració”.

LA SEUA PRÒPIA EXPERIÈNCIA
Aquest projecte va nàixer fa un any a través de la seua pròpia experiència: “Va ser una mica una inspiració, pel meu treball i perquè sóc mamà de dos xiquets, però sobretot pel que veig en el dia a dia. Treballant amb la infància és important tractar uns certs aspectes des de xiquets perquè després d’adults no es tinguen unes certes mancances o necessitats”.

Encara que aquest ha sigut el seu primer llibre, i de moment no té cap altre a la vista, Raquel Muñoz confessa que: “De moment vull gaudir d’aquest llibre i veure què passa, no és el meu propòsit ser escriptora, tinc el meu treball, però tampoc descarte fer alguna cosa més. No diré que no, si sorgeix un altre projecte el portaré avant”.

‘Paz en el jardín’ ja pot trobar-se en llibreries d’Alcoi i també en internet, i es pot consultar a la Biblioteca Tirisiti.

Send this to a friend