Penàguila celebra la Fira de Santa Llúcia durant el cap de setmana

Aquesta edició, organitzada amb el suport de la Diputació d’Alacant, comptarà amb una fira d’artesania amb jocs i tallers; i amb un concert a càrrec de la Societat Musical Cultural de Penàguila

Penáguila celebra la Fira de Santa Llúcia durant el cap de setmana
Fira de Santa Llúcia, en una passada edició.

La desena edició de la Fira de Santa Llúcia de Penàguila torna el cap de setmana del 18 i el 19 de desembre. Durant dos dies els visitants podran gaudir d’una fira amb venda de productes locals i artesans i de les demostracions de les mostres de cultura popular com les danses tradicionals, la música de les dolçaines del grup alcoià La Degollà o la música de banda en un concert a càrrec de la Societat Musical Cultural de Penàguila.

A més a més, com cada any en aquestes dates és possible observar l’alineació solar a l’Arc de Santa Llúcia a la localitat de l’alcoià.

L’alineació solar de Santa Llúcia

Entre els dies 13 i 29 de desembre es produeix una alineació solar que consisteix a què el disc solar es veu passar per dins de l’Arc de Santa Llúcia, situat en la Penya del Castell de Penàguila. El fenomen es pot observar al final del carrer Bernat

Fenollar i al començament del passeig del País Valencià, desplaçant-se l’observador uns 50m. segons el dia de l’observació. L’hora exacta, que també varia, és aproximadament a les 15h. 55’ i el pas del sol per dins de l’arc, espectacle fascinant, dura uns 5 minuts. Cal observar-lo amb filtres solars.

Este any, l’observació estarà guiada per l’historiador Marc Baldó Lacomba, catedràtic

d’història de la Universitat de València i Cronista Oficial de Penàguila. Els dies 18 i 19 de desembre a les 15:30h es durà a terme l’observació guiada al carrer Mossén Bernat Fenollar, davant del Museu de l’Oli.

El Jardí de Santos obri les seues portes

El Jardí de Santos, un dels punts més emblemàtics de Penàguila i de parada obligada pels amants de la botànica, romandrà obert en el seu horari habitual (dissabtes, diumenges i dies festius: matins d’11h a 14h, i vesprades de 16h a 18h).

Send this to a friend