Pepe Serna, nou president d’Ateval

El Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, han assistit a l’acte de presa de possessió del nou president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) Pepe Serna.

Climent ha sigut l’encarregat de clausurar l´encontre al qual han assistit un nodrit grup d’empresaris, representants de l’administració, del món universitari i alcaldes de municipis pròxims a Ontinyent.

En el seu discurs Climent ha agraït i reconegut la “labor apassionada” de Càndid Penalba en els últims anys i la seua “visió durant la pandèmia” al mateix temps que ha desitjat sort al recentment estrenat President “a qui avala la seua experiència i coneixement del sector”.

Per a Rafa Climent la trajectòria d´ATEVAL l’ha convertida en una de les principals associacions empresarials de Comunitat Valenciana “amb un paper fonamental com a interlocutor i col·laborador en el disseny de les polítiques públiques”.

Menys externalització i més producció pròpia

Per al conseller d’Economia la resposta immediata i la capacitat d’adaptació i reorganització del sector tèxtil durant la crisi sanitària de la COVID-19 “ens obliga a pensar en com ajudar a aconseguir el nivell de benestar anterior a la pandèmia i com millorar el nostre posicionament en l’entorn global”.

“I aqueix objectiu passa per necessitat de comptar amb empreses capaces de fabricar ací aqueixos productes estratègics reduint al màxim l’externalització total de bona part de la producció industrial”.

En aquest sentit el responsable d’Economia ha indicat que per a aconseguir-lo és necessària la cooperació entre el món empresarial, universitari i tecnològic, l’impuls de la digitalització en les empreses, una aposta decidida per la innovació, la modernització tecnològica i la incorporació de talent en les empreses”.

Mesures de suport al sector

Rafa Climent ha indicat que des del seu departament s’han posat en marxa mesures de suport al sector entre les quals destaca l’Observatori per al Diagnòstic Post COVID-19 dels sectors industrials i la creació de l’Intergrup Cooperatiu de Producció Tèxtil per al sector sanitari que inclou a 27 cooperatives del sector.

Una altra de les mesures és la convocatòria InnovaProd COVID CV d´Ivace Innovació de suport al desenvolupat de productes innovadors o millora substancial dels existents que ajuden a fer front a l’emergència sanitària provocada per la pandèmia.

“Una convocatòria que ha rebut 120 projectes d’empreses del sector i que ha ajudat a reactivar més de 700 llocs de treball” ha indicat Climent.

Destaca també la posada en marxa del clúster sanitari tèxtil “una aposta diversificadora i pionera que reuneix molts vectors que estem impulsant des de la conselleria i la Generaltat i que està permetent generar activitat i ocupació en una indústria amb una tradició reconeguda i valorada en tot el territori”.

Send this to a friend