Pepe Serna posa en valor el clúster tèxtil com a motor d’innovació

Serna posa en valor el clúster tèxtil com a motor d'innovació
Pepe Serna durant la conferència impartida en el Cercle. XAVI TEROL

El president de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ATEVAL i del Consell intertèxtil Espanyol, CIE, Pepe Serna, va estar al capdavant aquesta setmana de la conferència ‘El Clúster Tèxtil Valencià. Qüestions clau’, englobada en el cicle de ponències ‘Alcoi mirant al futur’ organitzat pel Círculo Industrial i moderades i coordinades per Rafael Valls.
En aquesta cita, a la qual van acudir unes 160 persones, principalment de l’àmbit empresarial, social i polític de la Comunitat Valenciana, Serna va posar en valor el paper del clúster tèxtil valencià com a vehicle per a identificar noves tendència i com a agent de canvi per al sector.
Així mateix, el president d’ATEVAL i del CIE, va exposar les qüestions clau que han fet de la indústria tèxtil un referent de la Comunitat i de com a través del clúster, es pretén reforçar i potenciar el sector i la seua projecció en l’Estat Espanyol, així com el seu reconeixement internacional.
Serna va destacar a més la llarga tradició tèxtil d’aquestes comarques i de com aquest sector ha definit l’entorn social, econòmic i industrial de molts dels municipis de l’interior de València i d’Alacant, com Alcoi, Cocentaina, Muro, Ontinyent, Agullent, Banyeres o Bocairent, entre altres. “Un passat industrial del qual va ressaltar les seues tradicions, la innovació i la contínua resiliència d’un sector que ha marcat els costums i fins i tot el llenguatge de les gents d’aquestes comarques i que ens deixa destacats cognoms vinculats a la indústria tèxtil durant diverses generacions”, segons s’indica des d’ATEVAL.
En la conferència, Pepe Serna també va explicar als presents, entre els quals hi havia alcaldes de diferents municipis de la zona, així com representants d’associacions tèxtils i altres institucions, que els clústers són “vehicles potents per a identificar i abordar noves tendències i actuar com a agents de canvi, podent facilitar a les empreses l’adopció de noves tecnologies avançades, la digitalització, nous models de negoci, solucions baixes en carboni i eficients en recursos, en creativitat i disseny...entre altres aspectes clau per a la reconversió que afronta el sector”.

Send this to a friend