Per Alcoi i per Sant Jordi

Podria començar aquestes línies enumerant totes i cadascuna de les coses roines que han passat des d’abril de 2020. Però considere que fer això seria repetir els patrons de vida que ens porten acompanyant des d’eixe moment: notícies negatives, poc esperançadores, atur, crisis, guerres, i, sent realista, prou coses més. En comptes de fer-ho així, he preferit donar-li la volta, i, des d’aquest xicotet tros de pàgina, compartir la il·lusió d’unes festes que tornen per fi.

Comença abril i això significa que comença la musica, que comencen les llums de l’enramà i, sobre tot, que torna l’esperança que tant ens ha faltat. En tres setmanes els carrers del centre tornaran a sentir la festa, el carinyo i l’alcoiania, eixe sentiment pur i màgic que sols els alcoians coneixem de veritat.

Recorde quan era xicoteta posar-li flors a Sant Jordi el dia dels musics perquè no ploguera en festes, les mateixes flors que l’any passat vaig dur a l’Església de Sant Jordi donant-li les gràcies per cuidar-nos i prometent-li que aquest any sí. En 2022 sí.

I, afortunadament, així ha sigut. Tornen els somriures, la incertesa i els nervis per saber què amagarà el cartell de festes. Les nits de filaetes en les que sembla que el temps es para. La festa del pasdoble. Anar-se’n prompte al llit perquè en unes hores toca diana.

Quan la primera esquadra arranque al Partidor, mirarem al cel i donarem les gràcies per tindre la gran sort de poder estar ací. Recordarem també a tots els que han marxat i ens il·luminen ara des de d’alt. Aquesta festa és vostra i no vos oblidem. I per ells seguim endavant, disfrutant d’unes festes especials, les festes del “hem tornat”, dels “per fi” i dels retrobaments tant desitjats.
Un dels meus lemes de vida és “Tot arriba per a qui sap esperar”. La paciència, la força i la germanor en temps difícils és el que ha caracteritzat al poble alcoià. I per això podem estar ben orgullosos. Arriben els dies en els que no importa dormir poc, perquè la vida esta al carrer. Compartir i gaudir del temps que tenim amb la gent que estimem, res més necessari que això i ben aprés durant este temps.

Als càrrecs, als membres de les 28 filaes, als ballets, i a tot el poble alcoià, ara si, és el nostre moment. Per Alcoi i per Sant Jordi, que comencen les festes de Moros i Cristians 2022.

P.D.: Gràcies papá i mamá per haver-me inculcat l’amor a la festa des de que tenia sis mesos de vida, és un dels millors regals que m’haveu fet mai.

Send this to a friend