Planifiquen la recuperació de les antigues muralles de la Vila Comtal

Cocentaina ha demanat una subvenció per a consolidar el Portal de l’Àngel

Planifiquen la recuperació de les antigues muralles de la Vila Comtal
El Portal de l’Àngel presenta un complicat estat de conservació en aquests moments.

L’Ajuntament de Cocentaina preveu la recuperació de l’antic traçat de la muralla que circumdava el barri cristià de la Vila. Una de les primeres actuacions que es contempla en la consolidació de l’anomenat Portal de l’Àngel i per a això el consistori ha sol·licitat les ajudes destinades a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni així com l’adequació i renovació de béns municipals que s’ofereixen des de Presidència de la Generalitat Valenciana.

Des del govern local contestà assenyalen que aquest projecte és molt ambiciós perquè contempla diverses actuacions com la demolició de les cases adherides a la mateixa muralla seguit de la recuperació de la mateixa i de la torre de l’Àngel.

Finalment, es vol reurbanitzar l’entorn i fins i tot es pretén modificar la delimitació de les voreres de la part nord del carrer Pintor Borrás, per a facilitar en aquest punt l’aparcament en bateria.

“L’import total sol·licitat a Generalitat Valenciana és de 668.847 euros i amb aquesta quantitat, a part d’acabar amb un problema de seguretat, s’aconseguiria recuperar i posar en valor una part de la muralla contestana, avançant així, al compliment d’una de les mesures previstes en el Pla Director d’aquesta. Encara que s’han fet tastos muraries per a conéixer l’estat de la muralla i la seua continuïtat, no serà fins al moment en què s’eliminen els elements aliens, quan es determine si existeixen dades rellevants a tindre en compte en el projecte per a la posada en valor d’aquest Bé d’Interés Cultural”, explica l’edil d’Urbanisme, Eugenia Miguel.

Indicar que el tram de muralla que es conserva en aquesta zona encara presenta el camí de ronda, característica que s’ha perdut en bona part de la muralla i per tant serà un element a conservar i restaurar perquè es puga gaudir d’ell.

Send this to a friend