Plantegen mesures per a revertir la falta de personal qualificat

FEDAC suggereix un conveni públic-privat per a adequar l'FP dual

Plantegen mesures per a revertir la falta de personal qualificat
Reunió mantinguda a Segorbe.

Les associacions comarcals i intersectorials de la Comunitat Valenciana, entre elles la Federació Empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC) han mantingut recentment una reunió a Segorbe, i una de les principals conclusions a les quals s’ha arribat és que “un dels greus problemes que llastra actualment l’economia” és la “falta de personal qualificat per a nodrir les necessitats en matèria de recursos humans de les empreses”.

Es mostren confusos quant a que “no entenen que existint una important demanda de llocs de treball es registre un elevat nombre de persones desocupades”.

Per a fer front a aquesta situació es plantegen diverses mesures, com per exemple, la posada en marxa d’un conveni públic-privat en el qual estiguen implicades totes les parts i que estiga dirigit a facilitar el foment de l’ocupació i facilitar l’adequació de la Formació Professional dual a la realitat de les pimes per a generalitzar la seua utilització.

Sobre aquesta mena d’FP indiquen que “suposa un avanç interessant en la formació de l’ocupació, ideal per a millorar la qualificació professional”.

D’altra banda, demanden a les administracions que escolten de manera “activa” a l’empresariat i que la seua opinió es tinga en compte.

Send this to a friend