Plantegen microbusos per a millorar el servei en el Centre

El govern ha anunciat millores de cara al nou contracte

Plantegen microbusos per a millorar el servei en el Centre
La conversió en zona de vianants dels principals carrers del barri antic no impedeix el pas de l’autobús urbà. | XAVI TEROL

El mes de març passat s’iniciava el procés participatiu sobre l’autobús urbà amb vista a la renovació del servei, ja que l’actual contracte es troba prorrogat.

El departament de Mobilitat de l’Ajuntament ja disposa de les conclusions d’aquest procés, en el qual es va convocar als principals col·lectius d’usuaris, treballadors del servei i grups polítics, i per això es disposa a presentar un primer esborrany amb una proposta de remodelació de línies, la qual cosa servirà de base per a elaborar el plec de condicions necessari per a traure a concurs el servei.

En declaracions a aquest periòdic, el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, ha explicat que la municipalització del servei és en aquests moments “inviable” per a “un Ajuntament com el nostre des del punt de vista econòmic”, per la qual cosa “la millor fórmula” que contemplen és la de licitar un contracte de serveis, sistema que difereix de l’actual, que es tracta d’una concessió.

Recordar que el passat estiu es concedia una pròrroga a l’empresa adjudicatària vigent, Tuasa, i està previst tramitar una segona pròrroga d’un any, amb la intenció que durant el pròxim exercici quede resolt el nou contracte.

En aquest sentit, l’avantprojecte resultant del procés participatiu en marxa veurà la llum en les pròximes setmanes, tal com anuncia l’edil de Mobilitat, que a més planteja canvis substancials en el nou servei tenint en compte les propostes que van sorgir del citat procés de participació ciutadana.

Un d’ells beneficiarà al Centre, ja que una qüestió que preocupava els usuaris era que la conversió en zona de vianants afectara el pas de l’autobús. Encara que per al departament de Mobilitat, el problema venia ja d’abans: “S’ha de buscar una alternativa en el Centre, ja que cada vegada que fem una festa desviem el bus, i cada setmana és una aventura per als usuaris”, assenyala Martínez, que planteja incorporar microbusos per a així millorar el servei.

La idea és que l’Ajuntament puga accedir a una convocatòria de subvencions de mobilitat sostenible, per a d’aquesta manera finançar la compra de diversos autobusos híbrids de xicoteta grandària.

DESMENTIMENT DEL GOVERN
Amb tot, aquesta setmana el govern municipal s’ha vist obligat a eixir al pas de l’alerta difosa pel PP advertint que “la possibilitat que l’autobús deixara de passar pel Centre estava sobre la taula”, remarcava el seu portaveu, Quique Ruiz després del desmentiment dels socialistes afirmant que “mai” s’havia plantejat suprimir l’autobús al Centre i la Zona Alta. Una “faula”, en paraules de Martínez, que ha portat fins i tot a la recollida de quasi 2.000 signatures per part del col·lectiu veïnal ‘Centre digne, així no a la conversió en zona de vianants’.

Send this to a friend