Polèmica pel futur centre de protecció animal mancomunat de Muro

Crítiques dels col·lectius animalistes de la comarca a l'elecció de l'empresa adjudicatària del servei

Fotografia d’un gos recollit per la Protectora d’Animals de Muro.

L’adjudicació de la gestió del futur centre de protecció animal mancomunat de Muro ha generat una certa polèmica entre col·lectius animalistes de les nostres comarques. Les protectores d’animals d’Alcoi, Muro i Cocentaina han denunciat amargament en xarxes socials que el servei s’haja adjudicat a una empresa dedicada a la retirada d’animals abandonats i al control de plagues, i que per tant no consideren adequada per a la gestió del futur alberg.

Per part seua, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, ens que s’ha encarregat de licitar el servei, al·lega que l’adjudicació s’ha realitzat sobre la base de “criteris objectius de gestió”.

Des de la protectora de Muro anuncien que han presentat un escrit a l’òrgan supramunicipal on demanen la paralització del procés, i sol·liciten una trobada entre representants de les tres associacions animalistes i de la mancomunitat. Asseguren a més que s’està ultimant un manifest conjunt amb la Coordinadora Animalista, que anirà acompanyat d’una campanya de recollida de signatures i una concentració, amb lloc i data encara per determinar.

Per part seua, la protectora de Cocentaina al·ludeix al nom de la signatura que ha sigut objecte de l’adjudicació (Esprineco SL), i comparteixen publicacions que la pròpia empresa té en el seu web, on assegura que “els animals abandonats suposen un risc per a la salut de la població”, especificant a més la seua activitat: “No som protectora”. L’associació contestana recorda que “un punt intocable del plec és el sacrifici zero d’animals” la qual cosa, al seu parer, “hauria d’impedir que una empresa amb interessos econòmics (i sense cap amor pels animals) gestionara l’alberg”, alguna cosa que segons l’entitat no es compliria amb l’actual adjudicació.

L’ens supramunicipal ha emés un comunicat a tenor d’aquestes acusacions, on defensa la legitimitat del procés d’adjudicació. Remarquen que anteriorment a aquest s’havien convocat altres dos procediments de licitació que havien quedat deserts, i que s’ha acabat proposant a l’empresa “amb major puntuació per a l’adjudicació”; sobre la base de “criteris objectius basats en el projecte de gestió i la proposta econòmica aportada”.

Recorden també que el plec de condicions “va ser elaborat amb la col·laboració d’entitats *animalistas i protectores de la comarca”, on s’estipulava el “sacrifici zero d’animals”, així com l’obligat compliment de la normativa vigent en matèria de protecció i benestar animal.

Finalitzen el comunicat al·ludint als mecanismes de control que contempla el contracte, així com a la comissió de seguiment on “es convidarà a representants de les diferents protectores de la comarca i altres entitats animalistes”.

Send this to a friend