Portaran a Hisenda les multes de la conversió en zona de vianants

El PP contempla aquesta possibilitat perquè s'estudien les infraccions

Portaran a Hisenda les multes de la conversió en zona de vianants
Mesurador de la contaminació en País Valencià. | ARXIU

El Partit Popular, després que el Tribunal de Comptes haja arxivat la seua denúncia per les multes de la conversió en zona de vianants en el Centre d’Alcoi, està estudiant la possibilitat de portar aquest cas al Ministeri d’Hisenda. Segons expliquen, el fet d’haver arxivat la demanda es deu al fet que no s’aprecia “infracció per abast –és a dir, saldo deutor injustificat d’un compte–”, però que, no obstant això, aquest tribunal apunta a remetre el cas al Ministeri d’Hisenda “competent per a resoldre en la resta d’infraccions”, això és, que aquest ministeri òbriga una investigació sobre les multes imposades. I és que, segons els populars, tant el Tribunal de Comptes com el Ministeri Fiscal apunten que és el propi consistori alcoià el que té la competència per a investigar els “fets denunciats”.

El portaveu popular, Quique Ruiz, destaca com la Fiscalia “assenyala a l’Ajuntament perquè tramite davant el Ministeri d’Hisenda una investigació sobre els fets denunciats, pels quals l’Ajuntament va deixar d’ingressar prop d’un milió d’euros”. Però Ruiz dubta que el govern del PSOE “s’atrevisca a demanar a Hisenda que li investigue per a saber per què va perjudicar l’Ajuntament sancionant únicament a qui li convenia”.

DADES DE CONTAMINACIÓ
D’altra banda, el consistori alcoià ha oferit dades de la contaminació en el Centre, sent precisament el PP el partit que els va sol·licitar en l’últim ple celebrat. Aquestes dades, segons l’Ajuntament, “evidencien una baixada important d’emissions en les dades de l’observatori de País *Valencià”.

Les últimes xifres donades pel consistori són de fa alguns mesos: passant de 15’7 micro grams per m³ de diòxid de carboni –tres mesos abans de la conversió en zona de vianants– a 1’4, en els últims mesuraments, després de complir-se un any de la implantació de la conversió en zona de vianants, al març.

Send this to a friend