Posada en marxa de la conversió en zona de vianants del barri antic d’Ibi

El pròxim 1 de juliol serà la data d'activació del nou sistema que regula el trànsit en el nucli històric

Conversió en zona de vianants del barri antic d'Ibi
L’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament i la d’Urbanisme han treballat pel consens amb veïns i comerciants.

L’Ajuntament d’Ibi posarà en marxa el pròxim 1 de juliol el nou sistema de regulació del trànsit en el barri antic, després de les obres de conversió en zona de vianants efectuades en mesos anteriors amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i donar prioritat als vianants i, al seu torn, revitalitzar aquesta zona de la localitat.

Els carrers sobre les quals s’ha actuat són: plaça de les Corts, plaça Mitja Volta, c/ Santa Teresa, c/ Empedrat, c/ Quatre Cantons, c/ Major, c/ Sant Roque, c/ Frai Gregori i c/ Mossem Guillem, i el cost dels treballs de 554.923 euros, sufragats íntegrament pel consistori amb fons procedents de romanent de tresoreria.

S’ha inclòs millores com ara la renovació i ampliació de les xarxes d’aigua potable i sanejament, l’ampliació de la xarxa de gas, la senyalització de la zona i l’obra civil per al futur soterrament dels encreuaments aeris de baixa tensió i telefonia.

Després de rebre tota la informació sobre aquest tema per part del consistori, tant els veïns i veïnes com els i les comerciants de la zona, han estat registrant els seus vehicles en el nou sistema de regulació de trànsit, amb la finalitat d’obtindre els permisos necessaris per a poder accedir fins al seu habitatge, ja siga en cas de tindre garatge o de realitzar càrrega o descàrrega, per exemple. D’igual forma, els comerciants han pogut registrar els vehicles que normalment accedeixen fins al seu comerç, com puguen ser vehicles d’empresa o proveïdors.

D’aquesta manera, l’1 de juliol, l’accés des de la plaça de l’Església serà a través de bolard amb lector de matrícula, ja que estarà de dilluns a divendres tancat al trànsit, de 14’30 a 7 hores. Els dissabtes només estarà obert de 10 a 12’30 hores, i els diumenges i festius romandrà tancat les 24 hores. El control d’accés del carrer Mossén Guillem és de bolard amb lector de matrícula, de dilluns a divendres, tancat de 14’30 a 17 hores, i de 20 a 7 hores. Els dissabtes estarà solo obert de 10 a 23 hores, i diumenges i festius tancat les 24 hores.

El sistema del carrer Sant Rita i el de la pujada a Sant Antoni serà de bolard amb comandament i estarà tancat al trànsit les 24 hores. Els comandaments es començaran a repartir la setmana pròxima entre els veïns i veïnes que han realitzat el tràmit.

D’altra banda, el bolard de la plaça Sant Vicent estarà tancat al trànsit sol quan hi haja esdeveniments o programació en el Teatre Río. Tant els serveis d’emergència com els serveis de repartiment a domicili, mudança i altra tindran accés directe a tots els carrers del barri antic, sense límits d’horari.

Recordem que tots els veïns, veïnes i comerciants als quals els afecte aquesta mesura de regulació de trànsit han de dirigir-se a l’Ajuntament a sol·licitar la informació que necessiten tindre en compte i registrar la matrícula dels seus vehicles per a accedir al seu domicili o garatge. L’únic carrer que tindrà un canvi d’adreça per a facilitar el trànsit a la resta de veïns és el del carrer Dr. Ochoa per la qual es passarà a accedir des del carrer Constitució.

Tant l’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Ibi com la d’Urbanisme han treballat pel consens amb l’associació de veïns Ibi Antic i els comerciants de la zona perquè les mesures preses siguen les més beneficioses per a tots i complisquen amb l’objectiu que persegueix la conversió en zona de vianants. Són mesurades que, una vegada transcórrega el temps des de la seua posada en marxa, són totalment flexibles i adaptables al que l’experiència vaja demostrant, per la qual cosa, donat el cas, la millora sempre serà possible.

Send this to a friend