Preocupació en Banyeres per la massificació en el Molí l’Ombria

S'ha prohibit el bany i s'ha incrementat el control policial

Banyistes en el Toll del Molí l’Ombria (P. V.)

La zona d’acampada del Molí l’Ombria de Banyeres està sent objecte de preocupació en els últims mesos donat l’increment de visitants que ha experimentat, sobretot des que es va permetre el trànsit de persones després de la supressió de l’estat d’alarma i l’evidència del poc ús que es fa de la mascareta.

La situació ha motivat que l’equip de govern haja hagut de dotar al lloc de més personal per a exercir el control d’accessos, que s’haja decretat la prohibició de poder banyar-se en el riu, i que es requerisca major control per part de la Policia Local, que patrulla aquest espai en diferents moments del dia, màximament quan algun usuari ha requerit en alguna ocasió la presència dels agents en observar l’incompliment de les normes bàsiques. De fet, des del grup municipal del PP va arribar a plantejar-se que es dotara a la zona de vigilància de seguretat.

La regidoria delegada de la zona d’acampada va referir que, a les mesures anteriorment enunciades, s’havien sumat unes altres, com proporcionar un adhesiu a les persones que han pagat l’entrada i se’ls ha autoritzat l’accés, de manera que resulte més fàcil controlar aquest extrem, i reduir el nombre de persones que “es colen” a través de camins confrontants.

Respecte a la prohibició de banyar-se en el riu, va explicar que s’havia consultat sobre aquest extrem a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, des d’on es va recomanar prohibir el bany en tractar-se d’aigües “no tractades”, reconeixent que el veto al bany ha contribuït al fet que acudisca molta menys gent.

Send this to a friend