Preparats per a donar la benvinguda el dilluns a 11.475 alumnes a Alcoi

S'ha contractat 40 professionals docents més i la Generalitat ha concedit 220.000 € com a dotació extraordinària

Exterior d’un dels centres educatius d’Alcoi. | XAVI TEROL

Els centres educatius d’Alcoi i tot el seu personal han iniciat el compte arrere per a l’inici del qual ja ha sigut qualificat com el curs més difícil dels últims temps. Tots els col·legis i instituts han treballat a contrarellotge durant l’estiu i han adaptat les seues instal·lacions per a acoblar-se a la nova normativa que imposa la crisi sanitària actual, dictada per la Generalitat Valenciana.

A Alcoi seran un total de 11.475 els alumnes als quals les aules els donaran la benvinguda a partir de demà. Enguany, en els centres educatius de la ciutat hi ha hagut una contractació extraordinària de 40 professionals docents, 34 per part de Conselleria i sis per part de l’Ajuntament.

Així mateix, la Generalitat ha atorgat 221.434 euros als col·legis i instituts alcoians, en una dotació extraordinària per a les despeses de funcionament per la Covid-19.

MESURES A NIVELL MUNICIPAL
A més de complir amb la normativa autonòmica, alguns centres han creat el seu propi protocol d’actuació en funció de l’espai del qual disposen, si bé cal assenyalar que des de la regidoria d’Educació s’ha oferit als col·legis diversos espais públics, tant a l’aire lliure com instal·lacions tancades. Això últim no ha sigut sol·licitat en cap cas, però si s’han demanat permisos per a l’ocupació i parcs i places pròximes als centres docents.

És competència municipal la neteja dels col·legis públics. En aquest aspecte, s’incrementa per a fer-la més intensiva i reforçar la prevenció. Pel que respecta a les Escoletes, on depén de l’Ajuntament tant la neteja com les instal·lacions i la contractació de personal, s’han adequat per a poder atendre els grups ‘bambolla’.

Send this to a friend