Presentat el pla per a frenar la despoblació a l’interior

La ‘Estratègia AVANT 20/30’ s'ha donat a conéixer a Penàguila

Presentat el pla
El pla compta amb 5 línies estratègiques i 250 accions. GVA

Penàguila va acollir aquest divendres la presentació de l’Estratègia Avant 20/30, amb la qual la Generalitat Valenciana pretén combatre la despoblació del territori valencià. L’acte també ha servit per a donar a conéixer la nova pàgina web del projecte, que permetrà als municipis agilitar els seus tràmits en permetre l’accés a tota la informació i subvencions de les diferents conselleries.

El document final, elaborat per investigadors de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i compta amb una estratègia dividida en dues parts: la primera d’elles consisteix en un diagnòstic abreujat de l’actual escenari de la despoblació valenciana, que ha definit els problemes del territori rural valencià generats per la despoblació i el despoblament; així com les potencialitats i les oportunitats que posseeixen els territoris valencians en procés de despoblació.

Quant a la segona part del document, recull el disseny de les estratègies que condicionaran l’acció política dirigida a combatre la despoblació i el despoblament. El Pla Estratègic comprén 5 línies estratègiques, 15 àrees estratègiques, 53 programes i més de 250 accions d’àmbit econòmic, mediambiental, social, cultural i de governança política.
el diagnòstic

El diagnòstic realitzat ha constatat que en la Comunitat Valenciana hi ha 224 municipis amb menys de 1.000 habitants, el 40% del total, corresponents en la majoria dels casos a comarques de l’interior, i en ells la població dependent supera el 60%. A més la taxa d’envelliment del 55% (297) dels municipis valencians és superior al 20%.

Send this to a friend