Preveuen un altre carril bici al llarg de tota la travessia

Han començat a treballar en un projecte per a millorar el trànsit en l'eix entre Cervantes i la Zona Nord

Preveuen un altre carril bici al llarg de tota la travessia
El carril bus es troba en desús des que després del confinament es va habilitar perquè pogueren transitar-lo els vianants | Xavi Terol

L’Ajuntament té previst reordenar el trànsit des del pont de Cervantes fins a l’accés nord de la ciutat, i entre les opcions que baralla es troba la d’eliminar l’actual carril bus i habilitar-ho com a via per a ús ciclista. Com es recordarà, aquest carril es troba inhabilitat des que l’any passat, després del confinament, l’Ajuntament optara per tancar-lo al trànsit de cara a ampliar l’espai per a vianants i així facilitar la distància social.

A més, la setmana passada l’alcalde donava a conéixer la notícia del compromís per a la definitiva cessió de la carretera nacional per part del Ministeri, una demanda llargament reivindicada per aquesta ciutat a la qual el Govern central acaba de donar llum verda. Una vegada l’Ajuntament tinga les competències de l’antiga travessia, ja es podrà actuar en ella per a reordenar la circulació, i una de les qüestions que es planteja és intervindre per a pacificar el trànsit de vehicles en aquesta important via.

El regidor d’Obres, Jordi Martínez, explica que en el marc del pla de mobilitat municipal, un dels objectius és caminar cap a la sostenibilitat i, en aquest sentit, es busca ampliar la xarxa de vies ciclistes de la ciutat incorporant un nou carril bici que podria discórrer al llarg de tota la travessia, connectant amb el nou eix ciclepeatonal construït entre l’accés nord i Batoi, juntament amb el carril bici que travessa la part baixa del barri de la Zona Nord. La setmana vinent està previst celebrar una reunió amb entitats veïnals i associacions comercials afectades, per a donar-los a conéixer la proposta i prémer l’opinió de la ciutadania.

La remodelació del trànsit que projecta l’Ajuntament als carrers Alzamora, Albereda, Juan Gil Albert i València, també inclou estudiar canvis en el sistema d’aparcament, i segons avança el regidor de Mobilitat “el més viable seria passar a estacionar en bateria, amb el que guanyaríem bastants places d’aparcament”, remarca.

No obstant això, l’edil incideix en què l’Ajuntament ha elaborat una memòria a manera d’avantprojecte, que recull diferents opcions a l’hora de reordenar tant els carrils de circulació com el sistema d’aparcament, i s’estudia a més la millor ubicació per al futur carril bici tenint en compte les parades d’autobús, entrades a garatges i zones de càrrega i descàrrega que es troben al llarg de tot el recorregut que abastaria la nova planificació.

Respecte al finançament necessari per a dur a terme l’obra, la idea és presentar el projecte a una convocatòria de fons europeus.

Send this to a friend