Primers concerts d’Exaltació de Música Festera

Han tingut lloc en l'Amfiteatre Amando Blanquer

Primers concerts d'Exaltació de Música Festera
Concert de l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi diumenge passat. | ALDEMAR

El passat cap de setmana va arrancar el cicle de concerts d’Exaltació de la Música Festera, protagonitzat per les diferents bandes musicals d’Alcoi, que habitualment duen a terme aquests recitals en el marc de la celebració de les festes de Moros i Cristians, que de nou, enguany no s’han pogut celebrar en la seua data habitual a causa de la pandèmia de la Covid-19.

A diferència de l’any passat, en aquest 2021 sí que està sent possible dur a terme els concerts i gaudir de la música festera, i fer-ho a l’aire lliure perquè a causa de la Covid-19 s’ha canviat la ubicació habitual, i tots els concerts s’han programat en l’Amfiteatre Amando Blanquer de la Zona Nord.

El primer d’ells va tindre lloc en la vesprada del passat dissabte, i va estar a càrrec de la Societat Musical Nova d’Alcoi, en una cita musical dividida en dues parts sota la direcció de José Antonio Llinares i Moisés Olcina. Entre les peces que apareixien en el programa estava la marxa cristiana ‘Als Cristians’ de José María Valls Satorres, la marxa mora ‘No ho faré més’ de Vicente Català o el pasdoble ‘Segrelles’, de José Pérez Vilaplana.

D’altra banda, el diumenge va ser el torn, a les 11 hores, de l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi, els músics de la qual van estar dirigits per Andrés Guerrero Aragoneses. En aquesta ocasió, es va escoltar la peça de Francisco Valor Llorens ‘Al cel’, ‘El Mahdí’ de José Pérez Vilaplana o ‘Tayo’, un pasdoble de Francisco Esteve Pastor. En total, el programa va contemplar la interpretació de 9 peces.

Els pròxims concerts seran a final de mes, els dies 29 i 30 de maig, i per a cap d’ells és necessari retirar l’entrada, en tractar-se d’un espai a l’aire lliure i bastant gran, que compta amb diverses mesures de seguretat i de control per a fer front a a el Covid-19.

Send this to a friend