Primers passos cap a l’ampliació del Campus

S'està negociant l'adquisició de la nau de Tutto Piccolo

Primers passos cap a l'ampliació del Campus
L’edifici està situat prop de les actuals instal·lacions del Campus

L’ampliació del Campus d’Alcoi de la UPV, centrada tant a comptar amb més edificis, com en infraestructures i estudis, era una de les potes importants que conformaven la candidatura de Pau Bernabéu, ara director del citat campus universitari.
Després de la seua elecció el mes de novembre passat i la seua presa de possessió oficial al març, ja s’ha començat el camí cap a aqueixos propòsits amb les negociacions que hi ha en marxa per a l’adquisició d’edificis i solars.
Bernabeu ha confirmat a aquest mitjà que hi ha diversos processos iniciats, entre ells, la compra de la nau de Tutto Piccolo, situada prop de les actuals instal·lacions del Campus, concretament, en l’encreuament entre el carrer *Verge *dels *Lliris i *Echegaray. El director assegura que “hi ha voluntat per les dues parts” en aquesta negociació però que encara es requereixen diversos tràmits perquè siga efectiva.
També es contempla la compra d’un solar que hi ha pròxim, la principal diferència del qual és que en el cas de la nau de *Tutto *Piccolo, ja hi ha una edificació, i en el solar caldrà dur a terme la construcció.
Tot això forma part del Pla estratègic denominat ‘Horitzó 2030’, a través del qual l’actual equip directiu ha dissenyat el que volen que siga el futur Campus d’Alcoi de la UPV: unes instal·lacions amb més edificis, zones verdes, infraestructures modernes i espais propis per a la investigació.
Bernabeu detalla que actualment el Campus compta amb uns 20.000 metres quadrats d’espai, els quals pretenen multiplicar per tres, segons el citat ‘Horitzó 2030’, en el qual es contemplen fins a 7 nous edificis.
El director avança que s’ha aprovat la incorporació del Grau de Robòtica, la qual cosa suposa un avanç més en el mandat de Pau Bernabeu, qui assegura que “necessitem metres”, d’ací, juntament amb l’envergadura de les obres, la rapidesa a l’hora d’iniciar diverses negociacions que facen possible el Campus que va proposar al costat de la resta de l’equip fa diversos mesos.
Cal recordar que dins del projecte està la consolidació de les actuals titulacions i de l’estudi d’aquelles que resulten “més necessàries, atractives i singulars”, segons constava en el programa electoral.

LA UPV, ENTRE LES 5 MILLORS
En un altre ordre de coses, la novena edició de l’O-Rànquing, ha situat a la Universitat Politècnica de València entre les 5 millors universitats d’Espanya, concretament en el quart lloc de la classificació general, empatada amb la Universitat Autònoma de Barcelona, sent a més, l’única alternativa a l’eix Madrid-Barcelona present en el *top 5 nacional.

Send this to a friend