Proclamat el pregó de la Setmana Santa de Cocentaina a càrrec de Pablo León Vidal

La seua intervenció va emocionar als confrares presents i a aquells que seguien l'acte des de casa

Proclamat el pregó de la Setmana Santa de Cocentaina a càrrec de Pablo León Vidal
L’autora del Cartell i el Pregoner de la Setmana Santa Contestana del 2021 | S. Botella

La Parròquia de Santa María de Cocentaina va acollir dissabte passat 13 el Pegó de la Setmana Santa Contestana del 2021 al costat del descobriment del Cartell Anunciador, una obra aquesta última creada per la jove Nuria Botella Pascual. En la peça destaca en un lateral la presència d’un Crist Crucificat amb reminiscències al qual en el seu moment va crear Velázquez i sobre un fons morat ressalta també la presència de la Dolorosa amb un rostre diferent al que acostumem a veure en els passos de Setmana Santa “és una Mare de Déu que no es queda patint al peu de la creu sinó que camina cap avant amb esperança per a estar al costat de tots nosaltres.

Fer aquesta tasca ha sigut per a mi tot un repte i amb aquest rostre més jove de la Mare de Déu he volgut simbolitzar l’important paper que exerceix la joventut a l’Església Catòlica”, va dir l’autora. A continuació Pablo León Vidal, Professor d’Història en el Col·legi Sant Francesc d’Assís i gran coneixedor de les tradicions locals, va pronunciar el Pregó i amb les seues paraules va recrear el recorregut de la processó del Divendres Sant de la Vila Comtal acostant les particularitats de les huit confraries contestanes a través de la visió de huit persones diferents que contemplen l’acte i que al mateix temps tenen vincles especials amb cadascun dels passos.

La seua intervenció va emocionar als confrares presents en el temple i a aquells que seguien l’acte des de casa pel Canal de YouTube de la citada església de Santa María o a través de Ràdio Cocentaina “tot el que he comptat està també relacionat amb el passatge de les Benaurances, unes reflexions que jo considere com un Pregó a l’aire lliure que va fer Jesucrist i que ens donen un missatge encoratjador molt adequat per als temps d’incertesa que vivim”, va manifestar el mateix Pablo León. Aquests actes havien d’haver-se desenvolupat un any abans amb els mateixos protagonistes, però van quedar suspesos a causa de l’Estat d’Alarma.

Send this to a friend