Projecte de més de 1’4 milions per als polígons d’Alcoi

L'Ajuntament pretén captar ajudes de l'Ivace destinades a àrees industrials

El projecte està destinat a la millora d’àrees industrials.

L’Ajuntament d’Alcoi pretén captar fons procedents de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana per a destinar-los a la millora de cinc polígons de la ciutat.

Per a això, el consistori ha redactat un projecte d’inversió valorat en més d’1.400.000 euros. Aquest suposa una revisió i ampliació de la sol·licitud remesa a la convocatòria de l’any 2020 del programa de millora d’àrees industrials de l’Ivace, que va ser anul·lada per a redirigir aqueixos fons a autònoms i empreses a causa de la crisi derivada de la Covid-19.

Així, el projecte presentat per a la convocatòria de 2021 contempla millores en els polígons de Cotes Altes, Cotes Baixes, Beniata, Santiago Payá i El Castellar. En el primer cas, la inversió ronda els 146.000 euros, mentre que la resta de les actuacions és d’uns 300.000 euros cadascuna.

A Cotes Baixes destaca la construcció de la rotonda d’accés nord, una infraestructura qualificada per l’Ajuntament com “absolutament prioritària”, per la qual cosa s’opta a la subvenció màxima de l’Ivace reservada per a cada polígon, que és de 200.000 euros.

En el cas de Cotes Altes, la proposta inclou la connexió del carril bici amb l’eix ciclopeatonal, així com la reurbanització del carrer Camí dels Talecons, amb una inversió prevista de 100.700 euros, a la qual caldria sumar una partida per a les empreses per a adequacions de les seues façanes (120.000 euros), per a la qual, els empresaris han de presentar els seus respectius projectes.

La canalització del cablejat aeri existent als carrers Filà Navarros i Filà Verds (140.000 euros), el reasfaltat de les dues vies (45.600 euros), així com la reurbanització del tram de la carretera Font Roja que transcorre per aqueixa zona (100.600 euros) són les actuacions que s’inclouen per a la Beniata.

En el polígon Santiago Payá se sol·liciten ajudes per a finalitzar els arranjaments de l’última part del cunetó situat al carrer Filà Benimerins, que recull les aigües pluvials i evita el lliscament del vessant (93.609 euros), així com reasfaltar la rotonda del carrer Filà Andaluces, l’execució de l’accés per als vianants des del carrer Filà Gusmans, que al seu torn connectarà amb la via verda. Aquestes dues intervencions compten amb un pressupost de 48.600 euros.

Finalment,  a El Castellar, la principal actuació consistirà en la millora en la xarxa de clavegueram. Aquests treballs estan pressupostats en 300.000 euros.

Send this to a friend