Projecte de més d’un milió d’euros per a millorar els polígons

Alcoi ha traslladat la proposta a l'IVACE per a optar a la màxima quantia econòmica en ajudes

Proyecto de más de un millón de euros para mejorar los polígonos
Rotonda de acceso al polígono de Cotes Baixes. | ALDEMAR

Alcoi segueix avant en la millora dels polígons industrials de la ciutat. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament de la localitat ha traslladat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una proposta valorada en més d’un milió d’euros, amb la qual el consistori pretén optar a la màxima quantia econòmica en concepte d’ajudes per a dur a terme les actuacions previstes.

El projecte contempla intervencions en els diferents polígons industrials d’Alcoi i ha sigut consensuat amb la Cambra de Comerç, representants dels polígons i de les associacions empresarials Fedac, Dato i Jovempa, “els qui van participar en una reunió en la qual es van recollir les principals necessitats del sector”, segons s’apunta des del consistori alcoià.

La inversió total de la proposta en qüestió ascendeix a 1.080.000 euros. Aquest plantejament cerca obtindre subvencions de l’IVACE, no obstant això, l’Ajuntament d’Alcoi “reservarà una partida de 545.000 euros en els seus pressupostos per a poder assumir fins al 50% de les obres”, segons s’ha assenyalat.

El regidor d’Indústria, Jordi Segura, confia que “la subvenció de l’IVACE cobrisca el màxim percentatge de la inversió, contribuint així a materialitzar aquest projecte, que ajudarà al nostre pla de millorar totes les àrees industrials d’Alcoi per a fer-les més competitives i atractives”.

Quant a les actuacions, una de les més destacades és la que es durà a terme a Cotes Baixes, on es pretén renovar de manera integral el clavegueram del carrer G.

Així mateix, en el polígon Santiago Payá la previsió és millorar les glorietes del carrer Filà Asturianos i alçar una barrera o un mur per a evitar la caiguda de vehicles al riu al carrer Filà Benimerines.

En el cas de Cotes Altes, la intenció és millorar la glorieta del carrer Filà Cruzados, a més de retirar una torre d’alta tensió i traslladar la presa de gas d’alta pressió al carrer Camí dels Talecons.

D’altra banda, a El Castellar es canviarà l’enllumenat elèctric a LED als carrers Montgò, Bernia, Carrasqueta, El Puig, Els Plans, La Safor, Montdúber, Montgó, Sotarroni i Puig Campana.

Finalment, en La Beniata, la previsió és que es finalitze la urbanització de les perpendiculars del carrer Alacant amb la Filà Verds i se soterrarà la xarxa de telefonia i electricitat, incloent l’asfaltat del carrer Filà Navarros i Filà Verds, a part de reurbanitzar la carretera Font Roja.

Send this to a friend