Projecte d’unificació i promoció musical

La plataforma AGCB pretén donar a conéixer als artistes locals

Projecte d'unificació i promoció musical
Presentació de la plataforma AGCB.

La pandèmia ha sigut el punt d’inflexió en molts aspectes, entre ells, la cultura i tots els seus vessants, com per exemple, la musical, que igual que la resta d’arts, s’ha vist molt afectada per la Covid-19. Així, l’actual situació sanitària ha obert la porta a un nou projecte cultural a Alcoi: Alcoi Glocal Culture Broadcast (AGCB), una nova plataforma en la qual es pretén conjuminar als artistes locals, els seus projectes –en una espècie de base de dades–, a més de ser una aparador per a ells de cara a la seua expansió fora de la ciutat. Així mateix, també es pretén atraure a artistes musicals no locals.

Aquesta plataforma s’ha donat a conéixer aquesta mateixa setmana i ja està en marxa en agcb.live amb la idea inicial de recollir les propostes musicals, vol anar un pas més enllà i comptarà amb enregistrament de concerts en directe, sessions en streaming, entrevistes i monogràfics per a la seua difusió en format vídeo i podcast en la citada web i xarxes socials.

Es pretén que el creixement d’aquesta plataforma siga continu, incorporant a artistes del panorama musical local, per a portar-lo al global i viceversa, d’ací el concepte ‘Glocal’ –global + local–. Així mateix, amb aquest projecte es pretén donar resposta a les noves maneres de consumir música en el panorama actual, en el qual les visualitzacions, la tecnologia i internet prevalen.

I precisament, en aquest moment en el qual ens hem vist obligats a mantindre la distància, AGCB sorgeix amb el propòsit de connectar als artistes, encara que siga d’una forma virtual, creant una espècie de fil roig en el qual tots estiguen connectats, es coneguen i del qual puguen sorgir possibilitats creatives i de treball. Tots els artistes i bandes, independentment de la seua essència o estil tenen cabuda en AGCB, ja que el propi projecte defensa entre els seus valors la “tolerància, el respecte i la inclusió”.

Send this to a friend