Projecte per a la posada en valor del jaciment del Castellar

En 2022 es realitzaran les obres per a convertir-lo en recurs turístic

Posada en valor del Castellar
En els últims anys s’ha consolidat la rellevància d’aquest jaciment.

L’Ajuntament d’Alcoi ja té a les seues mans el projecte d’intervenció arqueològica i arquitectònica per a la consolidació, posada en valor i adequació dels accessos del jaciment arqueològic del Castellar, que ha sigut redactat per l’arquitecte Rafael Silvestre García i l’arqueòleg Germán Pérez Botí. L’ajuntament d’Alcoi, com a promotor de les intervencions arqueològiques en aquest jaciment, mostra amb aquest projecte la seua intenció d’invertir en la conservació, protecció i difusió d’aquest enclavament arqueològic declarat Bé d’Interés Cultural, la complementació del qual està també tramitant-se davant la Conselleria de Cultura.

El projecte que ara es presenta, que haurà de ser informat pels tècnics d’arqueologia i arquitectura de l’Ajuntament, així com pel Parc Natural de la Serra Mariola, quant a la reglamentació mediambiental, i posteriorment aprovat per la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, suposarà restaurar algunes de les principals estructures constructives d’època andalusina, com són la muralla o l’aljub. Al mateix temps, s’establiran les mesures preventives per a la seua conservació, es millorarà la visibilitat, accessibilitat i senyalització, alhora que s’invertirà a promoure la seua divulgació social, cultural i turística.

Una vegada aprovat per la Conselleria de Cultura, es procedirà a licitar l’execució de les obres i a iniciar els treballs dins de l’any 2022. L’execució del projecte es realitzarà en dues fases, que està previst que es duguen a terme en un termini de cinc mesos, sent el cost total del projecte de 240.000 euros.

La regidoria de Patrimoni Històric treballa en la seua posada en valor, tant cultural com turística. Una millora que passa per l’adequació dels accessos i per a permetre als seus visitants, a través de diferents panells i de la tecnologia, la comprensió d’aquest important poblat relacionat amb el passat àrab d’Alcoi.

Send this to a friend