Projecten una pinacoteca en l’antic Asil del Camí

L'Ajuntament preveu restaurar-lo per un cost de 1’6 milions d'euros

Exterior de l’antic Asil del Camí, on se situarà la pinacoteca.

Les dependències que van acollir l’antic Asil del Camí passaran a albergar una pinacoteca dedicada a la pintura alcoiana de finals del segle XIX i segle XX, època a la qual van pertànyer artistes com Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala o Francisco Laporta. Així ho pretén l’Ajuntament d’Alcoi, que projecta la restauració de l’antic Asil, situat en un edifici emblemàtic, en el qual a més actualment està la sala d’exposicions La Capella i on s’instal·larà el Museu de Camilo Sesto. I és que, l’edifici disposa de diferents espais, i per exemple, el Museu, se situarà en la que fora casa del capellà.

La citada restauració per a convertir l’Asil en pinacoteca, comportarà un cost de 1’6 milions d’euros, que el consistori buscarà finançar amb els fons europeus PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica).

L’immoble on es planifica la pinacoteca va ser construït en 1879-1880 pel mestre d’obres José Moltó Valor. A més, és un immoble protegit, d’estil eclèctic que disposa de tres plantes i subsòl, sumant en total 1.500 metres quadrats. En el cas de les dependències del propi Asil, es troben sense ús des de fa quatre dècades, quan es va deixar d’atendre les persones majors, i es van traslladar a la Zona Nord en 1979, on es continua prestant servei en l’actualitat.

L’antic Asil està situat al carrer El Camí, en la Zona Alta, és a dir, que està prop del Centre d’Alcoi on hi ha nombrosos museus i sales expositives. Per això, la construcció de la pinacoteca en el citat lloc, suposaria consolidar el corredor cultural fins a la Zona Alta.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, apunta que “disposar d’una pinacoteca en la qual mostrar la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX és una de les assignatures pendents de la ciutat d’Alcoi», alhora que remarca que “una instal·lació d’aquestes característiques vindrà a enriquir la gran oferta cultural que ja té Alcoi i que li ha fet rebre enguany el distintiu de Capital Cultural Valenciana”.

Send this to a friend