Prop de 4.000 persones participen en les Entrades de Cocentaina d’aquest dissabte

La desfilada arranca a les 19 hores i es preveu també l’assistència de nombrós públic

Prop de 4.000 persones participen
La filà Almogàvers, que ostenta l’Abanderat cristià, desfilant aquest matí en la Diana pel Passeig del Comtat.

Cocentaina ha despertat hui dissabte immersa en les seues Festes de Moros i Cristians, una jornada que per capritxos del calendari coincideix enguany amb el dia de la festivitat litúrgica de Sant Hipòlit Màrtir. Durant aquest matí la Primera Diana i la tradicional Ambaixada del Contraban entre Maseros i Contrabandistes, són les protagonistes a l’espera del màgic moment que es produirà a partir de les set de la vesprada, hora en la qual arrancarà l’Entrada de Moros i Cristians al carrer Pare Francesc Agulló a l’altura del Convent dels Pares Franciscans.

La desfilada discorrerà pel passeig del Comtat, El Pla, el carrer Mare de Déu del Miracle i la placeta dels Apòstols, estant prevista una participació que rondarà les 4.000 persones. “Les quatre filaes de càrrec presenten uns boatos importants, que s’uneixen a la presència de les bandes de música, per la qual cosa gaudirem d’una vesprada que serà espectacular. A més, el fet que siga dissabte, i en ple pont festiu de l’Asunción, fa que hi haja molt bona previsió d’assistència de visitants per a presenciar l’acte tant des de les cadires o les voreres com a les terrasses dels bars”, afirma el president de la Junta de Festes, Juan Francisco Masanet.

Recordar que demà diumenge la Vila Comtal retrà homenatge al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, amb diferents actes religiosos en el seu honor com l’ofrena floral, la missa major, la presentació d’armes a Capitans i Banderers, o la processó general de la vesprada.

Finalment, el dilluns serà el torn de la batalla entre moros i cristians amb les Estafetes, Ambaixades i els trets d’arcabusseria en els quals s’empraran prop de 500 quilos de pólvora. Aquest dia inclou, d’igual forma, la tradicional Ambaixada de les Tomaques, que al migdia protagonitzaran les filaes Bequeteros i Cavalleria Ministerial en l’avinguda Miralbò.

Afegir que, com a novetat, hi haurà una fi de festa en la plaça del Mercat, amb un sopar de germanor de totes les filaes amenitzada per una xaranga i l’actuació d’una orquestra que allargarà l’última nit dels festejos.

Send this to a friend