Proposta de Podem per a prevenir la bifòbia

La formació presentarà propostes per a conscienciar sobre aquest problema

Aarón Ferrándiz
Aarón Ferrándiz, regidor de Podem

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Bisexualitat, ahir dia 23 de setembre, Podem presentarà en el Ple del 2 d’octubre una proposta per a la prevenció de la bifòbia a Alcoi, a través de la que es pretén sensibilitzar i conscienciar sobre els problemes que pateixen les persones bisexuals.

En l’àmbit local, la formació proposa realitzar campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana, en les quals es visibilitze persones mediàtiques que s’hagen reconegut públicament com a bisexuals i que trenquen amb els mites, prejudicis i creences falses sobre aquesta orientació sexual. A més, demanaran que des de l’Ajuntament se sol·licite a la Conselleria d’Educació incloure, de manera explícita, la prevenció de la “bifòbia interioritzada” en els continguts afectiu-sexuals i demanen suport per a les investigacions i estudis que generen dades desglossades sobre la situació específica de les persones bisexuals.

Altres dos aspectes de la proposta són, d’una banda, que la institució local impulse pautes o codis d’ús del llenguatge que eviten la perpetuació d’estereotips i mites discriminatoris amb el col·lectiu bisexual i finalment, que la Regidoria de Salut Pública, sobre la base de les seues competències, desenvolupe campanyes de sensibilització per al personal sanitari.

Segons  Aarón Ferrándiz, regidor de Podem, “Acabar amb la bifòbia requereix que coneguem la problemàtica que genera i que actuem des de tots els àmbits: des de l’administració autonòmica, des de les locals i també des dels moviments socials i les organitzacions polítiques com la nostra”.

Send this to a friend