Proves del VIH: la pandèmia oblidada. JORGE CODERCH. Ponts d’Igualtat

A la meua joventut vaig viure els inicis del VIH des de la població on residia en aquell moment, Benidorm, ara als meus 52 anys torne a lluitar per aquesta malaltia, des de Ponts d’Igualtat.

Aquells primers anys van ser terriblement incerts per a molts de nosaltres per la falta d’informació fiable i desoladors en veure com a gent del meu entorn moria en qüestió de mesos. Ara en aquesta pandèmia de la COVID19 he tornat a recordar aquells sentiments d’incertesa. A aquell moment, per a més inri la comunitat LGTBI ens sentíem assenyalats i estigmatitzats per la societat en creure que la malaltia estava associada a les persones homosexuals.

En l’actualitat hem avançat, però continuem patint falta d’informació i l’estigmatització cap al nostre col·lectiu, un fet que hem de combatre no sols des dels col·lectius LGTBI, sinó per part de tota la societat, ja que estem parlant d’una malaltia que afecta a tota la població, i que a més a més està creixent, fruit de la relaxació per la prevenció davant les malalties de transmissió sexual

Hem de continuar lluitant i avançant perquè la lluita contra aquesta malaltia continue present a la societat i no perdre-li el respecte. Cal recordar que hui dia es deixen la vida prop de 1000 persones en tot l’estat per malalties derivades d´ETS. A la nostra ciutat aquest oblit, es va produir l’any 2011, quan es van deixar de fer les proves de detecció precoç del VIH i d’altres ETS.

El passat 4 de desembre Ponts d´igualtat va presentar una moció a l’ajuntament d’Alcoi perquè instara a la conselleria de Salut pública a la recuperació d’aquest servei, així com una campanya de prevenció i informació sobre aquesta malaltia.

Existeix esperança, ja que la vacuna per al VIH es troba en la tercera fase, però fins que això arribe hem de pressionar perquè les administracions no deixen d’invertir en una cosa tan important com la prevenció, malgrat que trobem la vacuna del VIH encara queden ETS, no ens podem relaxar.

Send this to a friend