Proximitat i elegància per a anunciar a la Verge dels Lliris

L'alcalde anuncia que la Romeria no es durà a terme per la impossibilitat de controlar l'aforament

Moment en el qual es va descobrir anit el cartell, obra d’Ignacio Trelis. | XAVI TEROL

Banyada en blanc, blau, or i un fons del mateix to que la pedra de l’ermita de la Font Roja, apareix una Verge dels Lliris pròxima i una miqueta allunyada de la divinitat i la perfecció en el cartell anunciador de les festes de la Patrona, signat per l’artista alcoià Ignacio Trelis.

“Hi ha moltes picades d’ullet”, detalla l’autor, qui es va mostrar ahir molt content instants després de descobrir l’obra que rellueix en la façana de l’Ajuntament d’Alcoi i que va ser agafada entre aplaudiments i un castell de focs artificials.

Encara que amb menys assistència que altres anys per la pandèmia i amb les pertinents mesures de protecció, però amb la mateixa expectació, els presents van donar l’enhorabona a Trelis per un cartell que traspua una elegància singular en el qual a més queden perfectament reflectits tots els aspectes que conformen l’essència de la Patrona: la Verge, els lliris, la Font Roja i l’estampa única d’aquest paratge quan neva; a més d’una picada d’ullet a la divinitat i la perfecció amb la representació de la proporció àuria amb fines línies daurades que conformen un marc interior dins del cartell.

El descobriment va finalitzar amb un castell de focs. | XAVI TEROL

Quant a l’elecció dels colors, l’autor comenta que són els que caracteritzen tant a la Verge com a l’Arxiconfraria i que ha tractat de “mostrar una Verge pròxima” i que no hi haguera “separació entre la divinitat i el poble”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va assegurar ahir que “el cartell és senzill, elegant i transmet tots els valors de la Verge i de la tradició” i que Trelis és “garantia d’èxit”. Respecte a pròxims actes, el primer edil va confirmar que la Romeria prevista per al diumenge 20 de setembre no es durà a terme ja que “és impossible controlar l’aforament”. Una decisió presa de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris.

No obstant això, Francés va afegir que si que realitzaran altres actes sempre que siga possible, i dins de la prudència, com per exemple, la presentació de la revista Lilia programada per al dia 14 d’aquest mes o la missa major. D’aquesta manera, i al costat del descobriment del cartell de les festes en honor a la Patrona, Alcoi manté part dels actes d’aquesta festivitat, afectats per la Covid-19.

Send this to a friend