Puig anuncia una “nova etapa d’obertura progressiva” des del dilluns

Es preveu la flexibilització d'horaris i aforaments i s'aposta per l'ús del certificat de vacunació

Puig anuncia una "nova etapa d'obertura progressiva" des del dilluns
El President, Ximo Puig, en la seua intervenció en la reunió de la Confederació Empresarial Valenciana celebrada hui.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat “una nova etapa d’obertura progressiva” a partir del pròxim dilluns, ja que en els pròxims dies s’haurà aconseguit la vacunació del 90% de la població amb pauta completa de la immunització contra la Covid-19.

Així ho ha manifestat durant la clausura de la reunió conjunta del Comité Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana en la qual ha participat al costat del president de CEV, Salvador Navarro.

El president ha valorat la cohesió de la societat valenciana i la corresponsabilitat de la ciutadania que ha contribuït al fet que la Comunitat Valenciana se situe com una de les regions amb major índex de vacunació del món, segons s’afirma des de la Generalitat.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per davall de 200. Amb aquestes dades, el president ha mostrat la seua esperança d’arribar al 9 d’octubre amb la “màxima normalitat possible”.

Sobre la flexibilització de les mesures per a frenar la pandèmia a partir de la setmana vinent, el president ha indicat que es modificaran horaris d’obertura, aforaments, i s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització siga el més efectiva”. Així mateix, s’ha referit a l’ús del certificat de vacunació per a accedir a determinats espais, sobre el que ha dit “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”.

DADES VACUNACIÓ
Un total de 4.041.750 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització –dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen i una dosi de qualsevol vacuna en les persones amb antecedents d’haver passat la COVID– 3.925.892 persones. Per part seua, s’ha administrat un total de 2.899 dosi de reforç a persones amb patologia de risc i persones majors institucionalitzades.

Send this to a friend