Puig sol·licita prorrogar el passaport Covid fins al 28 de febrer

En cas que la justícia avale la petició, aquesta mesura continuaria amb les mateixes condicions que actualment hi ha

Puig sol·licita prorrogar el passaport Covid fins al 28 de febrer
El Consell sol·licitarà a la justícia autorització per a prorrogar el passaport Covid. | ARXIU

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la decisió de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la pròrroga fins al 28 de febrer de l’obligatorietat de disposar de passaport Covid per a accedir a l’interior de tota mena d’establiments d’hostaleria i restauració, independentment del seu aforament, així com per a accedir a cinemes, gimnasos i centres esportius de diversa índole.

Així ho ha manifestat Ximo Puig durant la seua compareixença al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a explicar els acords adoptats en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 celebrada aquest mateix dijous.

El responsable del Consell ha assegurat que l’exigència de mostrar el certificat Covid, que es mantindrà en les mateixes condicions vigents fins al moment, “està incitant a milers de valencians a vacunar-se”. En concret, ha indicat que des de l’inici d’aquesta mesura fa dos mesos s’han administrat 132.000 primeres dosis a persones que no estaven immunitzades, la qual cosa suposa el 2% de la població total.

D’altra banda, el president ha anunciat la posada en funcionament aquest dilluns 31 de gener de dos grans espais de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i a l’hospital de campanya situat al costat de l’Hospital General d’Alacant, i que se sumen als ja posats en marxa a Castelló de la Plana, Gandia, Paterna i Mislata.

Segons ha explicat, la prioritat és intensificar la vacunació de reforç, així com la de la població infantil i reforçar l’atenció primària “per a normalitzar el seu funcionament més enllà de la Covid-19”.

Durant la intervenció, el president ha indicat que la Comunitat Valenciana ja ha superat els 2,1 milions de terceres dosis administrades i totes les franges d’edat des dels 50 anys estan immunitzades, la qual cosa situa a la Comunitat Valenciana per damunt de la mitjana espanyola. Així mateix, ha assegurat que també la vacunació infantil en la Comunitat Valenciana és 8 punts superior a la mitjana espanyola.

El cap del Consell ha reiterat la importància de rebre la vacuna per a “protegir la salut, alliberar el sistema hospitalari i viure amb normalitat” i ha recordat que pese a l’augment de contagis per la variant Ómicron “les hospitalitzacions de població vacunada són 2,5 vegades inferiors que en el pitjor moment de la pandèmia i l’ocupació en UCI és tres vegades menor”.

REFORÇ DE L’ATENCIÓ PRIMÀRIA
Durant la seua intervenció, Ximo Puig s’ha referit a les mesures implementades en l’atenció primària, entre les quals s’inclou la pròrroga de tots els contractes de reforç Covid-19 vigents, la qual cosa ha suposat ampliar 2.580 contractes.

Així mateix, ha destacat que la Conselleria de Sanitat també ha activat la pròrroga automàtica de tractaments crònics, el tràmit simultani de baixes i altes, l’habilitació de la web per a tramitar baixes i altes de la persones diagnosticades en farmàcies, la col·laboració amb farmàcies per a facilitar la notificació dels autotests, la notificació via SMS del resultat de proves i la vacunació de l’alumnat en centres escolars.

Send this to a friend