‘Quarantine’, el jazz més personal d’Àlex Haro

El disc es podrà sentir a les plataformes digitals a partir del dia 5 de juny

el jazz més personal d’Àlex Haro
Àlex Haro.

Des de menut i gràcies a les influències del seu pare, Àlex Haro ha sigut un gran enamorat de la música jazz. Va estudiar saxofon al Conservatori Joan Cantó d’Alcoi, i la carrera d’Enginyeria Mecànica al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València. Així i tot, encara que va estudiar una professió que no està vinculada a la música, va decidir continuar apostant per la seua passió, el jazz, i continuar la seua formació al Conservatori de Sant Sebastià, un dels més importants d’Espanya i d’Europa, i dels pocs que ofereixen l’especialitat en aquest estil musical.

Una vegada va finalitzar els seus estudis, va establir-se allí, i actualment treballa per a una empresa com a enginyer: “M’haguera agradat poder dedicar-me a la música, però és molt complicat”, que també deixa clar que la música ocupa un lloc rellevant a la seua vida, cosa que es demostra amb el llançament del seu pròxim disc.

No és la primera vegada que Haro publica la seua música: “He gravat altres discs, però ha sigut com a integrant o no han sigut tan personals”. Precisament, que siga tan personal és el que fa important aquest projecte: “Vam començar a gravar-ho en la pandèmia, i d’ahi ve el seu nom ‘Quarantine’. Em vaig quedar en Sant Sebastià, i em caia la casa damunt. Al conservatori vam fer un treball de composició de temes, i ahí no vaig pensar que açò acabaria sent un disc. A l’any següent vaig començar a tocar alguns d’aquests temes amb un pianista del conservatori, i vam pensar que estaria bé gravar-ho. El tema ‘In my dreams’ que apareix en el disc és una peça que tocava en el meu grup d’Alcoi, farà uns 8 o 9 anys, Bridge Quintet’”.

En ‘Quarantine’ es podran escoltar temes que han ajudat a aquest músic a portar de forma més fàcil moments complicats de la seua vida. Per aquest motiu, aquest disc és un treball molt important per a Àlex Haro, que l’ha ajudat en un any difícil i de molts canvis que van venir a causa de la pandèmia. Gràcies a aquests temes ha pogut expressar-se i mostrar la seua part més íntima. El disc es podrà sentir a les plataformes digitals a partir del dia 5 de juny i ell mateix convida a la gent a clavar-se dins del seu món i les seues experiències: “És un disc molt íntim, però molt potent, que té grans contrastes harmònics, té melodies molt dolces. Pot ajudar a la gent a relaxar-se mentre l’escolta i a submergir-se, de fet, la temàtica visual i sonora és un poc l’aigua. Quan mon pare va escoltar el disc, per a veure que li pareixia, com ell també és músic, i és el meu major crític, però també el meu major fan, va dir que sonava a música aquàtica, que no sabia com descriviu-ho, però que sonava així. D’ahí va sorgir també el nom del grup, perquè ‘ura’ és aigua en euskera, i em va paréixer molt poètic”.

Festival de Donosti
Aprofitant que se celebrarà el Festival de Jazz de Donosti, és molt probable que durant aquests dies ‘Ura duo’ estiga tocant a l’FNAC de la ciutat, i que el seu treball es puga comercialitzar a través d’aquesta marca. El que li agradaria moltíssim a Haro és poder portar la seua música a Alcoi, una ciutat que gaudeix molt del jazz, gràcies al Club de Jazz El Mussol, del qual ha format part: “El Mussol fa una gran tasca pel jazz. Al principi vaig organitzar alguns esdeveniments amb ells, però vaig deixar-ho quan vaig vindre ací. La veritat és que sí que m’agradaria mostrar el meu treball en Alcoi i tornar a tocar en casa”.

Send this to a friend