Quasi la meitat dels municipis de l’àrea de Salut estan en risc extrem

A Alcoi la incidència ha pujat fins als 997 casos per cada 100.000 habitants

Quasi la meitat dels municipis de l'àrea de Salut estan en risc extrem
Alcoi és un dels municipis que està en risc extrem. | ARXIU

La nova actualització de dades de Covid-19 de la conselleria de Sanitat mostra un nou augment de la incidència amb nous contagis i més casos actius. Concretament, dels 32 municipis que conformen l’àrea de Salut, hi ha presència del nou coronavirus en 18 d’ells, i 15 estan en risc extrem, per la qual cosa, quasi la meitat de les poblacions estan en la màxima alerta per contagis –els altres tres estan en risc alt: Beniarrés, Gaianes i L’Alqueria d’Asnar–, igual que l’àrea en general.

En tot el departament, s’han sumat 361 nous casos i hi ha 211 actius més, amb un total de 1.100, per la qual cosa, la incidència és de 804.

Actualment, a Alcoi hi ha 592 casos actius, és a dir, 77 més que en l’anterior actualització realitzada el divendres, i la incidència és de 997 casos per cada 100.000 habitants.

La incidència en similar a Banyeres, 987, on hi ha 70 actius. A Muro, la incidència és de 912, després d’haver sumat 23 actius més, i haver-hi un total de 85 actius.

Així mateix, hi ha algunes poblacions –amb una xifra baixa d’habitants– que han sobrepassat la incidència de 1.000 o és justament aqueixa xifra. Es tracta d’Alfafara, Benillup i L’Orxa.

Per part seua, a Alcosser hi ha un cas actiu, igual que a Benasau, Benillup, Gaianes i Millena, no obstant això, quasi tots –excepte Gaianes– estan en risc extrem.

La incidència a Castalla és de 468, mentre que a Cocentaina és de 720, amb 83 casos actius en la vila comtal.

Ibi hi ha 59 actius més, amb un total de 153 i una incidència de 649.

En el costat contrari, Sanitat ha notificat que ja no hi ha casos actius de Covid ni a Agres ni a Famorca.

HOSPITALITZACIONS PER COVID-19
Respecte als ingressos a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, segons fonts sanitàries, hui dia hi ha 13 pacients en planta, xifra que es manté bastant estable, no obstant això, en UCI s’han duplicat els ingressos respecte al passat divendres, amb 6 pacients. Recordar que, la capacitat d’aquesta unitat és de 10 llits, per la qual cosa, aquestes fonts assenyalen que, a pesar que encara hi ha un cert marge, la situació comença a ser preocupant.

Per això, es preveu que hi haja una reunió amb els caps de servei per a estudiar opcions, especialment centrades en evitar cirurgies que requerisquen d’UCI, segons la informació facilitada.

Send this to a friend