Rallyes: la comarca, banc de proves

L'equip Terra Training va fer un test de pretemporada previ a l'inici del nacional de rallyes

Rallyes: la comarca, banc de proves
Es va activar el protocol de seguretat com en una prova del Nacional de rallyes d’asfalt. Foto: Periramonrallye

En altres zones amb major tradició potser és una pràctica més comuna però en la nostra no és tan habitual que una carretera de la nostra comarca es tanque al trànsit durant una jornada sencera per a realitzar un test de pretemporada.
La veritat és que l’inici del Campionat d’Espanya de Rallyes està a la volta a la cantonada, els equips participants estan ultimant la seua preparació perquè tot estiga a punt el pròxim 9 d’abril quan se de el tret d’eixida a la nova temporda de rallyes d’asfalt, que a nivell nacional tindrà dues competicions, el Súper Campionat d’Espanya (S-CER) i la Copa d’Espanya (CERA-RECALVI).
Aqueixa primera cita serà el 38 Rallye Sierra Morena en terres cordoveses. Fins allí es desplaçaran amb altes expectatives els tres pilots de l’equip Terra Training Motorsport que aquests dies han rodat a la comarca, entre els quals estava el pilot alcoià Nicolás Cabanes.
El germà mitjà de la saga Cabanes va actuar com a amfitrió en aquest test de pretemporada que va tindre les nostres carreteres com a banc de proves definitives a aqueix inici de curs.
Durant dos dies –dijous i ahir divendres– els motors van tornar a rugir amb tota la seua esplendor pel revirat asfalt de dos trams clàssics dels rallyes a la nostra província. El dijous va ser tancat al trànsit rodat un tram d’uns 7 quilòmetres des de Relleu fins a la base d’Aitana i ahir es va canviar d’escenari i van ser uns 4 quilòmetres els que es van tallar entre Callosa i Guadalest.
Nicolás Cabanes va estar acompanyat en aquest test de pretemporada pels dos pilots principals de l’equip Terra Training Motorsport, el càntabre Surhayen Pernía i el murcià Francisco López, tots dos als comandaments del Hyundai i20 R5 amb el qual tractaran de lluitar pel títol nacional en aquest 2021.
El desplegament de mitjans va estar a l’altura d’una prova del Campionat d’Espanya, activant-se el protocol de seguretat amb punts fixos de bombers i ambulàncies, a més de radiocontrol de seguiments de cada cotxe.
Els tres pilots participants en aquests tests –en alguns moments es va incorporar també Gonzalo Cabanes, que disputa el Campionat Regional– van tindre l’oportunitat de provar diferents reglatges, així com pneumàtics.

Send this to a friend