Raül Alcocel, nou secretari general de CCOO a les comarques

Per part seua, Ismael Senent, ha sigut reelegit en el mateix càrrec en el sindicat UGT amb el 90,57% de vots favorables

Raül Alcocel, nou secretari general de CCOO a les comarques
El nou secretari, Raül Alcocel, després de ser elegit en el càrrec | Xavi Terol

Nous temps, encara que objectius molt similars en la secretaria general de Comissions Obreres a les Comarques Centrals, després de l’elecció de Raül Alcocel en aquest càrrec per a prendre el relleu a Manuela Pascual, després de 12 anys d’aquesta al capdavant, que han arribat a la seua fi per limitació estatuària.

Va ser aquest dimecres quan va tindre lloc la votació favorable a Alcocel, en el V Congrés de CCOO, després de debatre l’Informe de la Comissió Executiva en l’IVAM CADA Alcoi.

Alcocel estrena el nou càrrec amb la vista posada en l’1 de Maig.
Quant al nou secretari general de CCOO a les comarques, afirma estar “content, amb molta il·lusió, energia i moltes idees i projectes. Tinc ganes de continuar amb la labor que s’ha anat fent. Manuela Pascual ha fet un treball molt important, sobretot, a situar al sindicat on ha d’estar, en la representació institucional, on es prenen les decisions que afecten els treballadors”. Alcocel pretén donar-li continuïtat a aquesta labor collida en els últims anys, i per a això, considera que “queda una tasca interna molt important que fer. Hem d’organitzar bé als treballadors i treballadores per a guanyar força contractual, la gent ha d’estar organitzada, informada i participant”.

Alcocel es va afiliar a CCOO l’any 1995, i des de finals del següent any va començar “a col·laborar, en la formació de delegats i delegades i en el procés de fusió de les comarques centrals”.

El nou secretari general indica que aquest nou càrrec, que arriba després d’estar vinculat amb programes d’ocupació, de 12 anys formant part de la direcció del sindicat a València i de 4 anys en tasques d’organització a les Comarques Centrals, suposa també una “oportunitat personal”, ja que dins dels seus estudis d’econòmiques, es va formar en l’especialització d’economia regional i urbana i que aquest tema “està molt relacionat amb el treball del sindicat. Podré dur a terme la meua idea de com ha de desenvolupar-se un territori”.

Alcocel assumeix la secretaria general en un moment de crisi, tant econòmica com social i sanitària. “En 10 anys és la segona crisi que vivim i som els treballadors els que més patim aquestes circumstàncies”. Malgrat això, el nou secretari general comenta que té “molta esperança” que “en aquesta ocasió les circumstàncies no siguen les mateixes. Durant aquests anys hi ha hagut acords, i en aquest sentit s’està notant, però continua sent insuficient, aquests acords no aconsegueixen arribar a la gent que està en situacions molt complicades”.

Així mateix, afirma que això “ha de ser un punt d’inflexió. S’està tractant la reforma del sistema laboral, de les pensions, s’estan abordant les polítiques públiques….arribaran fons europeus i en tot això el territori té molt a dir. Afrontem també un canvi en el model productiu, amb treballadors formats i amb empreses competitives. Estem obstinats que les circumstàncies d’eixida d’aquesta crisi no siguen les mateixes que en l’anterior, que no les tornen a pagar els treballadors”.

REELECCIÓ ISMAEL SENENT
D’altra banda, va tindre lloc l’IX Congrés Nacional Ordinari d’UGT-PV a València, en el qual Ismael Senent va ser reelegit com a secretari general del sindicat en la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa per als pròxims quatre anys.

Senent va rebre el 90,57% dels vots favorables, del total de 106 emesos per part dels 112 delegats i delegades convocats.
Es detalla que entre els objectius del reelegit secretari general, es troba el de continuar amb el treball en conjunt amb les estructures de les federacions per a tractar de donar la millor resposta i atenció al conjunt de treballadors, mantenint l’ocupació digna i amb dret.

Send this to a friend