Rebuig a la construcció d’un ecoparc a Cocentaina

L'Ajuntament assegura que la parcel·la compleix amb tota la normativa vigent

Rebuig a la construcció d'un ecoparc a Cocentaina
Està previst en la parcel·la a l’esquerra de la rotonda de l’accés sud.

Un nodrit grup de veïns de Cocentaina s’ha oposat al projecte per a la instal·lació d’un ecoparc al costat de l’entrada sud del municipi, concretament en una parcel·la situada entre la pujada a la coneguda Pedrera de Botella i la via d’accés a la carretera nacional 340, situada a l’altura de la rotonda del Centre Comercial ‘El Altet’.

El projecte té el seu origen en què el Consorci Terra, organisme provincial encarregat de la gestió dels ecoparcsha proposat a l’Ajuntament de la Vila Comtal la cessió d’una parcel·la per a la construcció d’una nova infraestructura que complisca amb tots els requisits exigits actualment en matèria de sostenibilitat, així com preservació del medi ambient.

El col·lectiu veïnal considera que el lloc triat no és el més idoni per a crear aquest espai ja que remarquen que la zona es troba a menys de cent metres del Parc Natural de la Serra de Mariola i dins de l’àmbit de protecció de la Xarxa Natura 2000. A més indiquen que la parcel·la no permet construir un depòsit de residus més gran que el que ja hi ha actualment al costat de l’Institut Pare Arques. “Estem en un punt en el qual hi ha moltes cases confrontants i l’ecoparc pot ocasionar-nos moltes molèsties als veïns sense oblidar els riscos als quals ens exposem si hi haguera qualsevol sinistre. Si aquest ecoparc es construeix ací serà la primera imatge que vegen totes les persones que vinguen a Cocentaina i creiem que això no és el millor per al nostre poble. Hem demanat a l’Ajuntament que reconsidere la proposta i que estudie una ubicació alternativa que siga més viable”, afirmava aquesta setmana Alicia Masegosa, una de les veïnes afectades.

SEGONS L’AJUNTAMENT, COMPLEIX LA NORMATIVA
Des de l’Ajuntament de Cocentaina han assegurat que l’esmentada parcel·la sí que compleix tots els requisits urbanístics i mediambientals per a situar aquest tipus d’infraestructura. En aquest sentit afigen que la mateixa té quasi 5.000 metres quadrats de superfície i detallen que els informes emesos des del Parc Natural de la Serra de Mariola avalen la construcció de l’ecoparc. “Si que tindria cabuda el projecte ja que es considera que no és un servei nociu per al Medi Ambient. Està concebut com una iniciativa verda que serveix només de magatzematge d’allò que no podem depositar en els contenidors del carrer abans de ser enviat a la corresponent planta de transferència. Els veïns ens han fet algunes propostes per a estudiar altres ubicacions i ara seran els tècnics municipals els qui les valoraran”, afirma l’edil de Medi Ambient, Eugenia Miguel.

Des del Consistori recalquen que el Pla General de la localitat sí que preveu la instal·lació d’aquesta mena de serveis en aquest punt, uns terrenys que ara passaran a ser de propietat municipal una vegada finalitze el procés d’expropiació corresponent. Finalment, conclouen que el Consorci Terra ha previst minimitzar l’impacte visual que puga generar aquest ecoparc mitjançant la col·locació de pantalles de vegetació.

Send this to a friend