Reclamen agilitat en les ajudes al sector fester

Demanda del grup socialista en la Diputació d'Alacant

Reclamen agilitat en les ajudes
Festes en Muro, imatge d’arxiu.

El Ple de la Diputació d’Alacant va tractar aquesta passada setmana un prec del grup socialista amb la finalitat que es concreten, com més prompte millor, les línies d’ajudes per a la concessió de subvencions per a artesans lligats a les festes populars de la província d’Alacant. Mengual va recordar que va ser l’1 de juliol de 2020, fa un any, quan es va aprovar per unanimitat una moció del grup socialista de suport al sector artesanal de les Festes populars i que sol·licitava l’obertura de línies de subvencions. “És un sector que hui dia continua amb greus problemes davant l’aturada de totes les celebracions. Estem parlant d’un dels sectors que més fortament continua estant afectat per la pandèmia”, va afirmar Mengual.

En la seua intervenció també va reconéixer els contactes i reunions que s’estan mantenint amb l’equip de govern de PP i Ciutadans en la Diputació “hi ha una bona predisposició perquè aquestes ajudes es posen en marxa, i som coneixedors d’alguns problemes que estan sorgint, però hem de ser perseverants perquè hi ha molts treballadors del sector que l’estan passant molt malament. Per això és rellevant donar-los hui veu en aquest ple”.

Així, el diputat socialista va assenyalar “que és lògic que els artesans, amb els quals mantenim relació pròxima, ens estan preguntant sobre les ajudes compromeses de la Diputació”. Mengual ha incidit també en què des de la Generalitat, que ja va traure les bases i les empreses van presentar les seues sol·licituds d’ajudes “s’està treballant també en la concessió de les ajudes al més prompte possible”. En aquest sentit, Mengual ha expressat la seua esperança que “en breu, el treball conjunt que s’està realitzant es faça realitat en benefici dels treballadors i treballadores del sector”.

Send this to a friend