Reclamen més investigació i atenció concreta per als malalts d’Alzheimer

En la lectura del manifest d'ahir per part de la presidenta d'AFA Alcoi i comarca, Lirios Aracil

Reclamen més investigació i atenció concreta per als malalts d'Alzheimer
El manifest es va llegir ahir al matí en la plaça d’Espanya. | XAVI TEROL

Com cada mes de setembre, l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alcoi i comarca ha celebrat la Setmana de l’Alzheimer, en el marc del Dia Mundial d’aquesta malaltia, que es commemora cada 21 de setembre.

Són diverses les activitats que s’han dut a terme durant aquests dies, sent ahir la tradicional lectura del manifest, enguany, a càrrec de la presidenta d’AFA Alcoi i comarca, Lirios Aracil. D’altra banda, durant el matí també es van col·locar taules informatives en diversos punts d’Alcoi per a donar a conéixer la labor d’AFA i per descomptat, donar visibilitat a l’Alzheimer.

A més de membres d’aquesta associació i de la corporació municipal, en la plaça d’Espanya van estar alumnes del CEIP Sant Vicent, que portaven mans verdes i un cartell en el qual resava ‘Mans per l’Alzheimer’.

En el manifest, conjuminat una vegada més a nivell nacional, Aracil va remarcar la importància de la investigació en tots els nivells, també en l’àmbit soci-sanitari perquè “hi ha estudis clínics que poden millorar la qualitat de vida de les persones malaltes d’Alzheimer”. Així mateix, va insistir en la necessària atenció específica d’aquests malalts, així com la rellevància que té un diagnòstic precoç: “canvia molt tindre un diagnòstic des del primer moment”, quant a la qualitat de vida.

La presidenta d’AFA Alcoi i comarca també va fer al·lusió al destacat paper de la persona cuidadora i va assenyalar que s’ha d’atendre “des de l’acompanyament fins al duel una vegada que falten”.

D’altra banda, anit va tindre lloc un sopar de gala modernista amb rifa a benefici de *AFA Alcoi i comarca, mentre que dissabte que ve serà la II Volta als Ponts Pro-Alzheimer, les Trobades Solidàries i també hi haurà una masterclass benèfica.

Send this to a friend