Reconeixement de Cocentaina als veïns destacats

Los galardonados en la primera edición de los premios, junto a las autoridades locales.

El Centre Cultural El Teular de la capital del Comtat va acollir dissabte passat a la vesprada la ‘I Gal·la Vila de Cocentaina’, un esdeveniment que va reconéixer a aquells veïns del municipi que destaquen en àmbits com la cultura i l’esport. També es va homenatjar un ciutadà il·lustre i en aquesta ocasió el guardó va anar a parar a l’àmbit sanitari. La gala va estar conduïda pels contestans Milagro Sellés i Gabriel Pascual, vinculats tots dos a les ones en exercir la seua activitat professional en Ràdio Cocentaina i Cope Alcoi, i la mateixa va arrancar amb una exhibició de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica. A més, el cantant local Josué Ribera va oferir dos temes musicals rebent enormes ovacions per part del públic present en la cerimònia.
L’edil de Participació Ciutadana, Maite Valls, va prendre després la paraula per a agrair la implicació de tots els consells municipals a l’hora de proposar a les persones que podien rebre els guardons en aquesta primera edició de la gala igual que va avançar que aquesta última passarà a tindre a partir d’ara caràcter bianual. Després de la seua intervenció va arribar el lliurament de distincions, rebent la de la trajectòria cultural les dones del barri del Raval que han fet possible que la tradicional ‘*Festa *dels *Nanos’ s’haja mantingut en el temps des de la seua recuperació en la transició i fins a arribar a l’actualitat.
En el terreny esportiu van rebre un guardó els esportistes Rafa Valls, icona del ciclisme en la Vila Comtal, i el futbolista Lucas Torró que actualment milita en les files del Club Atlètic Osasuna.
Finalment es va retre homenatge al ciutadà i l’agraciat amb aquest esment va ser José Vicente Torregosa, nefròleg a l’Hospital Clínic de Barcelona i impulsor de la Trobada Nacional de Metges Residents en Nefrologia que té lloc cada any a Cocentaina. Tots ells van rebre una escultura dissenyada per l’escultor Moisés Gil i la gala va culminar amb la intervenció de l’alcaldessa de la població: “gràcies a tots per portar el nom de Cocentaina pertot arreu i per fer gran el nostre poble”, va significar Mireia Estepa.
Una foto de família de tots els reconeguts va culminar una ‘I Gal·la Vila de Cocentaina’ que va deixar molt bones sensacions entre el públic que va acudir a presenciar-la malgrat les baixes temperatures que es van registrar en aqueixa jornada.

Send this to a friend