Rècord de participació en el Concurs Start UPV del Campus

El premi principal és un projecte de reutilització de fibra de palmera

Rècord de participació en el Concurs
Foto de família de tots els premiats.

El VIII Concurs Start UPV Campus d’Alcoi ha donat a conéixer els seus projectes premiats. Manel Cabanes, Mario Salido, Saray González, Ariadna Sánchez i Ángeles Vendrell, amb el seu projecte Fiberpalm, han sigut els guanyadors d’aquesta edició organitzada per IDEES UPV, dependent del vicerectorat d’Estudiants i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’objectiu del concurs és donar suport a la consolidació de l’emprenedoria dels titulats i estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV. Han participat 57 emprenedors amb 31 idees de negoci, sent aquesta, l’edició amb major participació. El còmput total de les edicions anteriors ascendeix a un total de 143 idees de negoci amb 221 inscrits.

La finalitat del concurs és premiar les millors iniciatives emprenedores amb idees de negoci atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial, aportació a l’entorn i incentivar la utilització de l’Espai d’Emprenedoria Start UPV del Campus d’Alcoi. L’acte va ser presentat per Samuel Gil, delegat d’Alumnes del Campus d’Alcoi. Esther Gómez, vicerectora d’Estudiants i Emprenedoria de la UPV, va presidir l’acte, juntament amb Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi.

La idea guanyadora

Els estudiants han creat un material compost per fibres de palmera resultant del residu d’aquest arbratge, el qual gaudeix d’un doble avantatge: d’una banda, reutilitzar aquest residu i, d’altra banda, trobar un material (similar a la fibra de carboni o vidre) sostenible i biodegradable.

Els premiats

El concurs compta amb 3 categories formades per diversos premis en cada modalitat. El primer premi ha sigut per a Manel Cabanes, Mario Salido, Saray González, Ariadna Sánchez i Ángeles Vendrell, amb el seu projecte Fiberpalm, amb una dotació de 800 euros.

El segon premi IDEA Emprende, dotat amb 500 euros, ha sigut per a Lamberto Llagunes i Miguel Ángel Calpe, amb el seu projecte Hyluminium.

El tercer premi IDEA Emprende, dotat amb 300 euros, és per a Jeniffer Alzate, Vanessa del Carmen Velilla i Stevens Nelson Peña, pel seu projecte Membrana Dermocosmética.

El primer premi de la categoria SMART CITY[EMPRENDE], dotat amb 400 euros, és per a Santiago Gandia, amb el seu projecte Parkease.

També de la categoria SMART CITY[EMPRENDE], el segon premi ha sigut per a Jordi Silvestre, del projecte Sin Ticket.

L’última de les categories és MUJER[EMPRENDEDORA]. L’únic premi d’aquesta categoria, dotat amb 300 euros, és per a Erika Silvina, del projecte Mujeres Albañiles.

Send this to a friend