Rectifiquen la citació per a la segona dosi d’AstraZeneca

A les persones que han rebut un SMS amb l'anul·lació se les tornarà a citar

Rectifiquen la citació
Imatge d’arxiu de la vacunació al professorat a Alcoi.

Tal com va avançar aquest periòdic la setmana passada, des de Sanitat s’està tractant de rectificar la citació per a segones dosis, ja que el calendari de vacunació es realitza setmanalment, i potser el dia estipulat prèviament no es vacuna perquè no coincideix amb l’horari marcat. Durant aquests dies nombroses persones han rebut un SMS anul·lant la cita per a la segona dosi, alguna cosa que ha generat bastant desconcert perquè no s’ha donat una explicació en aqueixa mateixa anul·lació.

No obstant això, la coordinadora del procés d’immunització a Alcoi i directora d’Infermeria d’Atenció Primària del departament de Salut d’Alcoi, Amparo Ferrer, ha confirmat que es tracta d’aquesta reconfiguració i ha enviat un missatge tranquil·litzador assegurant que aqueixes persones tornaran a ser citades i que en el cas de no rebre la citació pròximament, “seran vacunades”, igual que està ocorrent amb altres persones que no han sigut citades quan els corresponia però que estan rebent les dosis de la vacuna contra la Covid-19.

Les persones a les quals se’ls ha enviat l’anul·lació, són tant menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca, com és el cas del personal dels centres educatius, com de majors de 60 anys que també havien rebut aquest fàrmac.

En el cas dels professors, la Generalitat ha informat que està previst que les citacions per part dels corresponents departaments de salut s’inicien el 21 juny i que finalitzen el 12 del pròxim mes de juliol. Cada treballador/a ha rebut o rebrà un SMS en el seu telèfon mòbil, amb la citació per a la segona dosi amb Pfizer, en el cas que vulga rebutjar aquest fàrmac, haurà de punxar en l’enllaç que hi haja en el missatge, per a així rebre la segona dosi d’AstraZeneca.

VACUNACIÓ TOTA LA SETMANA
D’altra banda, Ferrer ha indicat a aquest periòdic que aquesta setmana s’ha vacunat al matí i a la vesprada cinc dies a la setmana a Alcoi, la qual cosa suposa un important increment de vacunes respecte per exemple, a la setmana passada, quan es va vacunar la vesprades del dimarts, el matí del dijous i tot el dimecres, la qual cosa es tradueix en unes 3.000 dosis.

Així, en aquesta setmana s’havien citat a 7.075 persones en l’Eduardo Latorre, a 3.330 en el punt de vacunació d’Ibi, quantitats a les quals cal sumar més de 1.500 dels punts de Muro, Banyeres i Benilloba, per la qual cosa aquesta setmana s’han inoculat al voltant de 12.000 dosi, únicament a les nostres comarques.

Send this to a friend