Reme Perelló confia que la climatologia respecte la celebració de la Romeria

Aquest acte, dels més destacats en honor a la Verge dels Lliris, està previst per al diumenge 17 de setembre

Reme Perelló confia que la climatologia respecte la celebració de la Romeria
La Romeria es va dur a terme l’any passat pese al clima advers.

Un dels dies i moments més destacats en la celebració en honor a la Verge dels Lliris és la Romeria.

En aquesta ocasió, serà el diumenge 17 de setembre, des de primera hora del dia.

Igual que la festivitat del 21 d’agost, porta diversos anys sense poder realitzar-se amb plena normalitat, tant pel tema de la pandèmia com les restriccions, però a més, és un acte que en diverses ocasions ha estat marcat per l’adversa climatologia, com va ocórrer l’any passat 2022.

LA GENT VA FER FRONT A LA PLUJA
“L’any passat per fi es va poder celebrar. La gent va pujar malgrat la pluja però no es va poder menjar allí i la celebració va ser dins de l’ermita, quan habitualment es munten carpes exteriors per a tots els assistents”, indica la presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, Reme Perelló, qui confia que enguany la climatologia, i tots els condicionants que puguen donar-se, siguen respectuosos i la Romeria es puga dur a terme i gaudir plenament.

Això suposaria la tradicional ‘despertà’, la pujada a la Font Roja en el recorregut tradicional, la missa amb la participació del Cor d’Alcoi i les actuacions de la Casa de Andalucía i del Grup de Danses Sant Jordi, a més de que siga una jornada de convivència entre tots els fidels a la també denominada alcaldessa perpètua d’Alcoi.

En aquest dia, serà Indalecio Carbonell l’encarregat de la ‘crida’.

ALTRES ACTES
A més de la Romeria, al setembre també es viurà la presentació de la revista Lilia el dilluns 11 en el Círculo Industrial, el pregó serà l’endemà a càrrec de Jorge Miró, Canceller Secretari General de l’Arquebisbat de València i Canonge de la Santa Església Catedral, donant pas així al solemne tridu, que el seu predicador està previst que siga Rosendo Soler Miró, director de la Comunitat Salesiana d’Alcoi.

Reme Perelló confia que la climatologia respecte la celebració de la Romeria

Send this to a friend