Remuntada de somni en el Collao

L'Alcoyano venç al At. Balears amb un tram final del partit per al record culminat amb els gols d'Agüero, de penal, i de Rubio en el minut 90

Una acción del partido disputado hoy en el Collao. QUIQUE REIG.

Remuntada de somni per a reviure un altre episodi més d’aquest llibre inesgotable que és la màgia del Collao. L’Alcoyano s’ha emportat un partit per a recordar durant molt de temps, que va arribar a estar perdut, però 90 minuts en aquest escenari donen per a molt i la victòria de hui és un clar exemple. Al descans els blanc-i-blaus s’anaven amb un gol en contra després d’un desajustament defensiu, però el Collao té una cosa especial i quan l’equip ha aconseguit enganxar a la graderia ha sigut imparable.

En el minut 79 un penal transformat per Agüero cap a pujar l’empat en el marcador i en el 90, una altra vegada amb Rubio de protagonista, arribava el definitiu 2-1 després d’una cabotada impecable del 22 que ha acabat en el fons de la porteria amb la graderia del Collao en èxtasi. Un gol que deixa al Deportivo per tercera setmana consecutiva al capdavant de la classificació i amb l’afició cada vegada més enganxada a l’equip.

Vicente Parras ha tornat apostar d’eixida per Armental i Raúl en les bandes per Rubio i Fran Varela que van ser els titulars a Irun. Enfronte un mur de cinc defenses que els blanc-i-blaus han buscat desarmar amb un futbol dinàmic, sense treva, amb la pilota molt viva en tot moment que ha obligat a recular a l’At. Balears pràcticament des de la primera acció de partit.

Als sis minuts, després de llançar l’Alcoyano el segon córner, Raúl González ha posat per primera vegada en una dificultat al meta Lucas Díaz que ha vist com la rematada de cap del capità s’anava per damunt del travesser. En la següent acció d’atac, recuperació de la pilota de Raúl Alcaina, el 19 s’ha anat com un possés cap a l’àrea i de nou a servei de cantonada després de desviar Lucas Díaz amb el peu.

Hauria sigut sobrehumà que l’Alcoyano haguera aguantat el fort tren físic dels primers minuts. Els de Jordi Roger també han tractat de jugar la seua bases veient que davant hi havia un rival amb les seues línies molt avançades. El At. Balears ha començat a buscar les pilotes en llarg i el partit ha entrat en una fase d’anada i volta que ha igualat les forces sobre el terreny de joc.

En el 27 un tret de Fornies ha sigut detingut sense problemes per un Miguel Bañuz que estava passant bastant desapercebut fins a eixe moment. En el 35 falta lateral que executa Pablo Carbonell buscant el segon pal on apareix Raúl per a acabar cabotejant a les mans de Lucas Díaz. El Deportivo ha tractat d’apurar els últims minuts però s’ha trobat amb un At. Balears ha tret profit al desconcert amb el qual s’ha jugat el tram final de la primera meitat.

Una pilota que aparentment no portava massa perill, ha arribat a botar fins a dues vegades en l’àrea i acaba en el segon pal, la millor notícia per a un especialista com Dioni, un dels més prestigiosos ‘cazagoles’ de la categoria, que només ha hagut d’aguantar amb el seu cos i batre a plaer a Miguel Bañuz.

La trobada, per tant, entrava en la seua segona meitat en un escenari totalment desconegut per a l’Alcoyano, que en les cinc jornades anteriors, sempre que havia aconseguit marcar, va anar per a començar a jugar amb el marcador a favor. Vicente Parras veient que no acabava d’agarrar-se al partit va decidir moure la banqueta donant entrada a Rubio i Fran Varela. Una acció de *Armental per banda amb rematada de Fran Varela des del pic de l’àrea ha acabat de despertar a una graderia que havia acusat el gol del At. Balears. Seguidament es protestava un clar derroque sobre Rubio dins de l’àrea.

Amb els ànims encesos, el col·legiat mostrava la roja directa al delegat visitant. Semblava l’escenari ideal per a l’arribada de l’empat amb la temperatura de la trobada al màxim, però el At. Balears aconseguien aferrar-se amb ungles i dents a aqueix avantatge en el marcador a força de perdre temps i que la pilota estiguera en joc el menys temps possible.

Arriba la remuntada

Quedaven vint minuts quan Vicente Parras ha tractat de posar una mica de seny a l’accelerat joc blanc-i-blau amb l’entrada de Moyita. El sevillà s’ha col·locat en la mitja punta a la recerca d’aqueix últim passe mentre que Agüero es col·locava en banda dreta per Armental. Precisament una falta sobre el 12 va acabar amb un llançament a l’àrea que Rubio va cabotejar per damunt del travesser en 76.

A penes uns segons després, el mateix Rubio baralla per una pilota i cau derrocat davant Olaortúa, acció que no dubta a assenyalar el col·legiat. El penal l’anava a tirar-lo Raúl Alcaina però des de la banqueta hi ha instruccions que el llance Agüero, que no falla i anota el 1-1 en el 79 amb un Collao posat en peus. Quedaven deu minuts que es van fer eterns per al At. Balears i més quan en el minut 90, després d’un córner llançat per Moyita des de la dreta, Rubio ha cabotejat al fons de la porteria el 2-1. Es culminava així una remuntada de somni. Dissabte que ve (19 hores) l’Esportiu juga a casa del Cornellà.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Álvaro Vega (46’ Primi), Raúl González, Pablo Carbonell (54’ Fran Varela), Armental (70’ Moyita), Fran Miranda, Juanan, Raúl (54’ Rubio), Agüero (86’ Soler) i Alcaina

At. Balears: Lucas Díaz, Laure, David Navarro (11’ Sibile), Olaortúa, Jaume, Fornies, Miguel Cordero (86’ Hugo Rodríguez), Toni Ramón (68’ Kaxe), Víctor Pastrana (86’ Petcoff), Adighibe (68’ Carlos Ramón) i Dioni

Àrbitre: Muñoz Piedra (Andalús). Va amonestar als locals Raúl Alcaina i Fran Miranda als visitants Laure. Va expulsar amb roja directa al delegat visitant.