Renfe anuncia que afegirà un servei a la línia Alcoi-Xàtiva

Una vegada que finalitzen les obres que s'han iniciat hui i que duraran fins al 30 de novembre

La roda de premsa s’ha celebrat en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi.

Hui han donat principi unes obres en la línia de tren Alcoi-Xàtiva, mitjançant les quals es renovarà i millorar un túnel entre Xàtiva i El Genovés i es construirà un mur de contenció d’uns 75 metres de trinxera en un punt pròxim a l’esmentat túnel. Amb motiu d’aquests treballs, hui ha tingut lloc una roda de premsa a la qual han assistit el Delegat Institucional de Renfe a la Comunitat Valenciana i Coordinador del Pla Proximitat, Juan Carlos Fulgencio; l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; el Director de l’Obra, Fernando Ugena (Adif) i el Gerent d’àrea de Servei Públic de Renfe de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Aragó, José Luis Gil.

En ella, Fulgencio ha anunciat que “ens comprometem a recuperar una nova freqüència després de les obres” i que els horaris s’adequaran a la demanda existent. D’aquesta manera, l’objectiu és que aqueix nou horari estiga disponible al desembre, una vegada finalitzen els treballs que s’estan duent a terme, i a més, el Delegat Institucional en la Comunitat, ha afirmat que “continuarem adaptant les freqüències de manera progressiva”. Fulgencio ha comunicat que aquesta decisió es pren després que els alcaldes de les localitats afectades hagen posat l’accent en la necessitat d’incrementar els horaris, a pesar que, amb aqueixa nova freqüència, no es recuperarien la totalitat de les quals havien abans de la pandèmia.

Tant Francés com Cerdà han coincidit a destacar que “hem passat de les paraules als fets” i que per fi “les inversions són reals”. A nivell local, el primer edil d’Alcoi ha confirmat una inversió de 250.000 euros per a l’adequació de la zona d’estació de tren en la localitat per a millorar els accessos, enjardinar la part de davant, entre altres treballs. El projecte es troba en termini de presentació d’ofertes, és a dir, en licitació.

D’altra banda, i dins de tots els projectes que es troben dins del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, destaca la renovació de la via en els trams entre Ontinyent-Alcoi i Xàtiva-Ontinyent, els quals, i segons s’ha indicat en la roda de premsa, haurien d’estar finalitzats dins del termini de l’esmentat pla, és a dir, l’any 2025. Tots dos suposarien una important inversió i millora de la línia, que a pesar que no es pot quantificar fins que els projectes estiguen redactats, s’ha parlat en la roda de premsa d’entre 50 i 100 milions d’euros.

Referent a aquesta línia ferroviària, també s’ha explicat que, previsiblement, i dins de l’adquisició prevista de nous vehicles per part Renfe, aquesta compte amb un vehicle híbrid.

Cal recordar que amb motiu de les obres actuals, la línia estarà tancada al voltant de 6 setmanes, període durant el qual s’ha establit un Pla Alternatiu de Transport, el qual poden consultar els usuaris en la pàgina web de Renfe.

Send this to a friend