Renovat el conveni d’ús de l’Edifici Viaducte

L'Ajuntament podrà continuar utilitzant aquest espai de la UPV

Convenio viaducto
La signatura de l’acord es va dur a terme en el mateix edifici Viaducte

La Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Ajuntament d’Alcoi han renovat aquesta setmana el conveni pel qual, la UPV cedeix l’ús de l’Edifici Viaducte al consistori alcoià. Aquest acord possibilita que l’Ajuntament continue utilitzant aquestes instal·lacions, a més de tractar d’ampliar l’oferta d’activitats formatives, que és un dels objectius que s’ha fixat el consistori. Fins ara, algunes de les activitats municipals que s’han desenvolupat en aquest històric i emblemàtic edifici, gràcies al conveni rubricat, han sigut les vinculades a la Formació de Persones Adultes Orosia Silvestre, a l’Escola Municipal de Belles arts o a les Aules de la Tercera Edat.

El rector de la UPV, Francisco José Mora, va afirmar en l’acte de signatura que, després que el Campus d’Alcoi es traslladara als edificis de Ferrándiz i Carbonell, la UPV sempre ha volgut que l’edifici Viaducte tinga un caràcter de “servei públic”, a més que siga un exemple de “generositat, solidaritat i compromís”.  El director del Campus d’Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, explica que l’objectiu del conveni és “donar-li forma a l’ús de l’Edifici Viaducte per part de totes dues entitats i que l’Ajuntament d’Alcoi puga continuar fent ús del mateix i ampliar l’oferta d’activitats formatives”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, comenta que “el conveni normalitza la relació entre UPV i Ajuntament per a l’ús d’aquest edifici històric i tan important per a la ciutat” i d’altra banda, agraeix “la inversió de la UPV per a facilitar l’accessibilitat” d’aquest espai, que compta amb quasi un segle d’antiguitat.

INICI DE CURS Al CAMPUS
En l’actualitat el Campus d’Alcoi de la UPV, dilluns passat van donar principi les classes del present curs lectiu per als estudiants de 2n, 3r i 4t de carrera, mentre que dilluns que ve tornaran a les aules els alumnes dels màsters universitaris, i dimarts que ve 29 serà el primer dia per als alumnes de nou ingrés, és a dir, els que comencen els seus estudis universitaris.

Des del Campus s’ha treballat per a oferir la màxima presencialitat i qualitat possible, atenent sempre les condicions sanitàries que es presenten segons l’evolució de la pandèmia.

El subdirector d’Alumnat i Investigació, Antonio Arques, apunta que “maximitzarem la presència al campus per a aquells estudiants que tinguen la necessitat d’assistir des del punt de vista docent. Això significa que s’impartirà de manera presencial  la quantitat més gran de classes que siga possible, però al mateix temps s’intentarà limitar la presència d’alumnes i de personal per a una altra mena d’activitats”. En aquest sentit, Arques comenta que “els estudiants de 3r i 4t de grau estan més habituats al funcionament de la universitat i s’intentarà minimitzar el seu accés a les aules, però això no significa que la docència siga totalment online com va succeir en el curs anterior”.

Per part dels estudiants, des del Campus es fan ressò d’algunes de les reaccions després del primer dia de classe, com per exemple que “estem separats i es nota que hi ha espai. M’he quedat tranquil·la en arribar”.

Send this to a friend